Εντολή Biden: Να διατεθούν όλα τα κονδύλια για την Ουκρανία μέχρι το τέλος της θητείας μου

Πάνω από 8 δισεκατομμύρια δολάρια η στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία που ανακοίνωσε ο πρόεδρος Biden

Να διατεθούν όλα τα κονδύλια που προορίζονται για την Ουκρανία έως το τέλος της θητείας του έδωσε εντολή ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden.
«Έχω δώσει εντολή στο Υπουργείο Άμυνας να διαθέσει όλα τα υπόλοιπα κεφάλαια που προορίζονται για τη διασφάλιση της ασφάλειας της Ουκρανίας μέχρι το τέλος της προεδρικής μου θητείας.
Έχω επίσης εξουσιοδοτήσει στο πλαίσιο των προεδρικών μου αρμοδιοτήτων τη διάθεση 5,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων ώστε η κυβέρνησή μου να μπορεί να χρησιμοποιήσει πλήρως τα κεφάλαια που διατέθηκαν από το Κογκρέσο για να υποστηρίξει τη μείωση του αμερικανικού εξοπλισμού από τη βοήθεια στην Ουκρανία και στη συνέχεια να αναπληρώσει τα αμερικανικά αποθέματα» είπε ο Biden.
Όπως αναφέρει το Reuters, η συνολική στρατιωτική βοήθεια που ανακοίνωσε ο πρόεδρος Biden ανέρχεται σε πάνω από 8 δισεκατομμύρια δολάρια.

Patriot και JSOW

Επιπλέον, ο Αμερικανός πρόεδρος έδωσε εντολή να επεκταθεί το πρόγραμμα εκπαίδευσης των Ουκρανών πιλότων στα μαχητικά F-16, συμπεριλαμβανομένης της εκπαίδευσης 18 ακόμα Ουκρανών πιλότων το 2025 και διέταξε τη μεταφορά ενός ακόμα συστήματος Patriot και κατευθυνόμενων πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς JSOW στην Ουκρανία.
Οι πύραυλοι – ακριβείας JSOW έχουν βεληνεκές 130 χιλιόμετρα και θα εκτοξεύονται από μαχητικά αεροσκάφη F-16.

Συνάντηση στη Γερμανία τον Οκτώβριο

Ο Biden υποστήριξε ότι εντός του Οκτωβρίου θα πραγματοποιήσει συνάντηση στη Γερμανία με τους αρχηγούς των κρατών που μετέχουν της Ομάδας Επαφής για την Ουκρανία.
Απώτερος στόχος ο καλύτερος συντονισμός των 50 κρατών που συνδράμουν την Ουκρανία στον πόλεμο με τη Ρωσία.
Σημειώνεται πως ο Biden θα συναντηθεί με τον Ουκρανό πρόεδρο Volodymyr Zelensky στις 19:00 (ώρα Ελλάδας).

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.