Τέρμα τα πάρτι, νίκησε ο φθηνός ανταγωνισμός: Η θρυλική Tupperware κατέθεσε αίτηση πτώχευσης μετά από 78 ολόκληρα χρόνια

Αίτηση πτώχευσης στις ΗΠΑ υπέβαλε η Tupperware, η αμερικανική εταιρεία κατασκευής δοχείων αποθήκευσης τροφίμων, και ορισμένες από τις θυγατρικές της, λόγω των διογκούμενων ζημιών.

Η παρηκμασμένη εταιρεία αναφέρει ότι θα ζητήσει δικαστική άδεια για να ξεκινήσει διαδικασία πώλησης της επιχείρησης και στοχεύει να συνεχίσει να λειτουργεί κατά τη διάρκεια της διαδικασίας πτώχευσης.

Πέρυσι, η 78χρονη εταιρεία προειδοποίησε ότι μπορεί να χρεοκοπήσει, εκτός εάν μπορέσει να αντλήσει γρήγορα νέα χρηματοδότηση.
Η Tupperware προσπαθεί να απευθυνθεί σε νεότερους πελάτες, καθώς αντιμετωπίζει πτώση των πωλήσεων.

«Σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να εξυπηρετούμε τους πολύτιμους πελάτες μας με τα υψηλής ποιότητας προϊόντα που αγαπούν και εμπιστεύονται καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας», ανέφερε η διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας Laurie Ann Goldman σε δήλωσή της προς τους επενδυτές.

Οι μετοχές της εταιρείας υποχώρησαν πάνω από 50% αυτή την εβδομάδα μετά από δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι σχεδίαζε να καταθέσει αίτηση πτώχευσης.

Η Tupperware αγωνίζεται εδώ και χρόνια να ανακόψει την πτώση των πωλήσεων των προϊόντων της μπροστά στον φθηνότερο ανταγωνισμό.

Μετά από μια σύντομη άνοδο των πωλήσεων κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς περισσότεροι άνθρωποι μαγείρευαν στο σπίτι, η εταιρεία είδε τη ζήτηση να συνεχίζει να υποχωρεί.

Το αυξανόμενο κόστος των πρώτων υλών, οι υψηλότεροι μισθοί και το κόστος μεταφοράς έχουν επίσης μειώσει τα περιθώρια κέρδους της.

Η Tupperware κυριάρχησε στην αγορά της για χρόνια, και έγινε τόσο πολύ συνώνυμη με τα δοχεία αποθήκευσης τροφίμων, ώστε πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν το όνομά της όταν αναφέρονται σε οποιοδήποτε πλαστικό δοχείο.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1946 από τον Earl Tupper, ο οποίος κατοχύρωσε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το εύκαμπτο αεροστεγές σφράγισμα των δοχείων.

Έγινε γνωστή στις δεκαετίες του 1950 και του 1960, όταν οι άνθρωποι διοργάνωναν «πάρτι Tupperware» στα σπίτια τους για να πουλήσουν τα πλαστικά δοχεία σε φίλους και γείτονες.

Με πληροφορίες από BBC

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.