«Μπλόκο» στη Famagusta – Ανώτατο Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο Τουρκίας: Συμφωνήσαμε με το Netflix ότι θα προβληθεί μόνο στην Ελλάδα

Τη συμφωνία με το Netflix για να μην προβληθεί η σειρά «Famagusta» σε συνδρομητές στην Τουρκία και σε οποιαδήποτε άλλη χώρα πλην της Ελλάδας, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ανώτατου Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου της Τουρκίας, Εμπουμπεκίρ Σαχίν.

Με ανάρτηση του στο Χ ο Εμπουμπεκίρ Σαχίν εξήγησε ότι «η εν λόγω παραγωγή θα συμπεριληφθεί στον κατάλογο του Netflix μόνο στη χώρα όπου μεταδόθηκε προηγουμένως (Ελλάδα) και δεν θα συμπεριληφθεί στον κατάλογο της Τουρκίας ή οποιασδήποτε άλλης χώρας».

Ολόκληρη η ανάρτηση του προέδρου του Ανώτατου Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου της Τουρκίας:

«Η παραγωγή με την ονομασία «Famagusta» έγινε δεκτή με αντιδράσεις από την τουρκική κοινή γνώμη λόγω του περιεχομένου της κατά της ‘Απόβασης στην Κύπρο’, η οποία αποτελεί το έπος της ειρήνης και του ηρωισμού στην πρόσφατη ιστορία μας.

Η ‘Κυπριακή Ειρηνευτική Επιχείρηση’, η οποία στόχευε στην υπεράσπιση του δικαίου των Τουρκοκυπρίων και στη διάσωση των καταπιεσμένων συμπατριωτών μας, ανταποκρίθηκε στο όνομά της και έφερε την ειρήνη στο νησί μέσα στα πλαίσια του νόμου.

Οι ηρωικοί Τούρκοι στρατιώτες έφεραν ειρήνη και ηρεμία στην Κύπρο, η αιματοχυσία σταμάτησε και τα δάκρυα των καταπιεσμένων σκουπίστηκαν.

Αποτελεί απαράδεκτο λάθος το γεγονός ότι κάποιοι κύκλοι, με κακόβουλο σκοπό, έχουν παρουσιάσει μια ταινία που δυσφημεί τους Τούρκους, τη χώρα μας και τον ηρωικό μας στρατό με ενώ τα ιστορικά γεγονότα είναι προφανή.

Η παραγωγή είχε μεταδοθεί προηγουμένως στην τηλεόραση στη χώρα προέλευσής της και αργότερα έλαβε άδεια χρήσης από το Netflix. Ως ο οργανισμός που ρυθμίζει και εποπτεύει τις ψηφιακές ραδιοτηλεοπτικές υπηρεσίες στη χώρα μας, το Ανώτατο Συμβούλιό μας πραγματοποίησε τις απαραίτητες συναντήσεις με τον ραδιοτηλεοπτικό φορέα Netflix και επιτεύχθηκε συμφωνία ότι η παραγωγή δεν θα μεταδοθεί.

Η εν λόγω παραγωγή θα συμπεριληφθεί στον κατάλογο του Netflix μόνο στη χώρα όπου μεταδόθηκε προηγουμένως (Ελλάδα) και δεν θα συμπεριληφθεί στον κατάλογο της Τουρκίας ή οποιασδήποτε άλλης χώρας. Ανακοινώνεται με σεβασμό στο κοινό».

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.