Χάος στη Ρουμανία: Καταρρακτώδεις βροχές «έπνιξαν» τουριστικά θέρετρα και σπίτια

Σοβαρές ζημιές προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση κατά μήκος της ανατολικής ακτής της Ρουμανίας, αφήνοντας πίσω της πλημμυρισμένες κατοικίες και βυθισμένους δρόμους σε πολλές περιοχές.

Οι πόλεις Agigea, Tuzla, Costinesti, Eforie, Mangalia και Vama Veche επλήγησαν ιδιαίτερα, με εκατοντάδες σπίτια να βρίσκονται κάτω από το νερό.

Το Σάββατο το πρωί, οι τουρίστες που διέμεναν σε ξενοδοχείο στην περιοχή Venus ξύπνησαν για να βρουν τα αυτοκίνητά τους πλημμυρισμένα, ενώ η δημοφιλής τουριστική περιοχή της Vama Veche παραμένει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, με τις αρχές να διεξάγουν εκτεταμένες εργασίες αποκατάστασης στην παραλία.

«Βιβλική καταστροφή! Ξεκίνησε περίπου στη 1:00 π.μ. με μια πολύ ισχυρή βροχή. Δεν μπορούσες να δεις ούτε ένα μέτρο μπροστά σου», ανέφερε ένας κάτοικος της περιοχής.

Οι τοπικές αρχές δηλώνουν ότι, παρά τις μεγάλες ζημιές στις περιουσίες των ανθρώπων, δεν έχουν αναφερθεί θύματα. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις της ISU Dobrogea έλαβαν πάνω από 800 κλήσεις για βοήθεια και από το βράδυ της Παρασκευής οι ομάδες τους επιχειρούν σε 15 περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο από τις πλημμύρες.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, η αιτία της έντονης βροχόπτωσης είναι ένα σύστημα καταιγίδων με κυκλώνες που παρέμεινε στάσιμο πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, απορροφώντας τεράστιες ποσότητες νερού. Αυτό το φαινόμενο είναι σπάνιο και συμβαίνει συνήθως μία ή δύο φορές τον χρόνο.

Ο πορτοκαλί συναγερμός για βροχοπτώσεις θα παραμείνει σε ισχύ τουλάχιστον μέχρι σήμερα Κυριακή, ενώ οι αρχές προειδοποιούν ότι το νότιο τμήμα του νομού Constanta αναμένεται να αντιμετωπίσει τις πιο σοβαρές πλημμύρες. Όπως μεταδίδει το Euronews, ο κυκλώνας αναμένεται να κινηθεί προς τα νότια, επηρεάζοντας την Ελλάδα και την Τουρκία τις επόμενες ημέρες.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.