Νετανιάχου: «Όποιος μας βλάπτει, τον βλάπτουμε» – Με 320 πυραύλους χτύπησε η Χεζμπολάχ το Ισραήλ

«Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε τα πάντα για να υπερασπιστούμε τη χώρα μας», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, στο πλαίσιο της σύσκεψης του Συμβουλίου Ασφαλείας της χώρας το πρωί της Κυριακής (25/8).

«Σήμερα το πρωί εντοπίσαμε τις προετοιμασίες της Χεζμπολάχ για επίθεση στο Ισραήλ. Σε συνεννόηση με τον υπουργό Άμυνας και τον Αρχηγό του Επιτελείου του Ισραηλινού Στρατού, δώσαμε εντολή στον στρατό μας να ξεκινήσει δράση για την εξάλειψη της απειλής», τόνισε ο Νετανιάχου και πρόσθεσε: «Έκτοτε, ο Ισραηλινός Στρατός αναλαμβάνει ισχυρή δράση για να αποτρέψει τις απειλές. Εξάλειψε χιλιάδες ρουκέτες που είχαν στόχο το βόρειο Ισραήλ. Ματαιώνει πολλές άλλες απειλές και αναλαμβάνει πολύ ισχυρή δράση – τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά».

Απευθυνόμενος στους Ισραηλινούς πολίτες, ο Νετανιάχου είπε: «Πολίτες του Ισραήλ, σας ζητώ να τηρήσετε τις οδηγίες της Διοίκησης Εσωτερικού Μετώπου».

«Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε τα πάντα για να υπερασπιστούμε τη χώρα μας, να επιστρέψουμε τους κατοίκους του βορρά με ασφάλεια στα σπίτια τους και να συνεχίσουμε να τηρούμε έναν απλό κανόνα: Όποιος μας βλάψει, θα τον βλάψουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Νετανιάχου.

«Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση αντιποίνων»

Από την πλευρά της, η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε «την πρώτη φάση» αντιποίνων του για τον θάνατο ηγετικού στελέχους του στρατιωτικού του βραχίονα, του Φουάντ Σουκρ, σε ισραηλινό αεροπορικό βομβαρδισμό σε προάστιο της Βηρυτού τον περασμένο μήνα.

Όπως σημείωσε η Χεζμπολάχ, την Κυριακή (25/8) έπληξε 11 ισραηλινούς στρατιωτικούς στόχους και εξαπέλυσε περισσότερους από 320 πυραύλους Κατιούσα.

Νωρίτερα, είχε ανακοινώσει ότι «εξαπέλυσε αεροπορική επίθεση με μεγάλο αριθμό μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (drones) και πυραύλων σε αντίποινα για τον θάνατο του Σουκρ», διευκρινίζοντας ότι έβαλε στο στόχαστρο προσδιορισμένο «ειδικό στρατιωτικό στόχο, όπως και πλατφόρμες του Σιδηρού Θόλου του Ισραήλ και άλλες τοποθεσίες».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.