Γερμανία: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την σφαγή στο φεστιβάλ του Ζόλινγκεν

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε σήμερα την ευθύνη για την επίθεση με μαχαίρι στην πόλη Ζόλινγκεν της δυτικής Γερμανίας, στην οποία τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους χθες, Παρασκευή, σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων.

Λίγο νωρίτερα, επίσημη δήλωση με την οποία χαρακτηρίζει τρομoκρατική ενέργεια την σφαγή στο Ζόλινγκεν έκανε ο πρωθυπουργός της Ρημανίας Βεστφαλίας.

Ο Χέντρικ Βιστ, ο πρωθυπουργός του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, δήλωσε σήμερα ότι η επίθεση με μαχαίρι κατά την οποία τρείς άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι οκτώ τραυματίστηκαν στην πόλη Ζόλινγκεν της δυτικής Γερμανίας ήταν “τρομοκρατική ενέργεια”.

Το ISIS ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Σάββατο ότι ένα από τα μέλη του πραγματοποίησε τη φονική επίθεση στο Ζόλνγκεν, “για να εκδικηθεί τους μουσουλμάνους στην Παλαιστίνη και παντού”. «Ο δράστης της επίθεσης εναντίον μιας συγκέντρωσης χριστιανών στην πόλη Ζόλινγκεν της Γερμανιας,  χθες, ήταν ένας στρατιώτης της ομάδας ‘Ισλαμικό Κράτος’», ανέφερε ανακοίνωση του πρακτορείου ειδήσεων Amaq των τζιχαντιστών στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

Ένα 15χρονο αγόρι ανακρίνεται από την αστυνομία, για τους ισχυρισμούς ότι γνώριζε για την επίθεση λίγες ώρες πριν, αλλά δεν την κατήγγειλε, όπως αποκάλυψε η αστυνομία σε συνέντευξη Τύπου.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, δύο μάρτυρες ισχυρίστηκαν ότι είδαν τον έφηβο να μιλά με τον δράστη πριν αυτός εξαπολύσει την επίθεσή του. Είπαν επίσης ότι τον άκουσαν να ψελλίζει κάτι σαν τρομακτική προειδοποίηση.

Ο δολοφόνος εξακολουθεί να κυκλοφορεί ελεύθερος, αφού διέφυγε από το σημείο της κεντρικής πλατείας Fronhof γύρω στις 9.45 το βράδυ. Ένοπλοι αστυνομικοί ερευνούν ακίνητα για στοιχεία, καθώς συνεχίζουν το  ανθρωποκυνηγητό.


Αξίζει να σημειωθεί ότι η γερμανική εφημερίδα Bild μετέδιδε πως οι αρχές ερευνούσαν το σενάριο πίσω από την επίθεση να κρύβεται ο ISIS.

Αναφερόμενος στα θύματα και στους τραυματίες, ο αστυνομικός διευθυντής Τόρστεν Φλάις δήλωσε ότι οι νεκροί είναι ένας άνδρας 67 ετών, ένας 56 ετών και μια γυναίκα επίσης 56 ετών, ενώ τέσσερις δίνουν μάχη για την ζωή τους και ότι ο δράστης θα αντιμετωπίσει κατηγορίες για τουλάχιστον τρεις ανθρωποκτονίες και πολλές απόπειρες.

Από την πρώτη στιγμή οι γερμανικες αρχές δεν είχαν αποκλείσει το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας.

Η γερμανική αστυνομία δεν έχει δώσει ακόμη στη δημοσιότητα καμία επίσημη περιγραφή ή εικόνα του δράστη, καθώς, όπως λέει, έχει λάβει πολλαπλές, αντικρουόμενες περιγραφές του. Επιβεβαιώθηκε πάντως  σε συνέντευξη Τύπου της αστυνομίας σήμερα το απόγευμα ότι οι επιθέσεις ήταν “πολύ στοχευμένες” στο λαιμό των ανθρώπων.

Αποκαλύπτεται ότι τα θύματα είναι δύο άνδρες, ηλικίας 67 και 56 ετών, και μια γυναίκα 56 ετών. Άλλα οκτώ άτομα τραυματίστηκαν, εκ των οποίων τα τέσσερα εξακολουθούν να δίνουν μάχη για τη ζωή τους.

Ο DJ Topic, ο οποίος βρισκόταν στη σκηνή τη στιγμή της επίθεσης, ανέφερε σε δήλωσή του στο Instagram ότι συνέχισε να παίζει για να προσπαθήσει να κρατήσει το πλήθος ήρεμο.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.