Νέα προβλήματα με το Chrome: Η Google εξέδωσε κρίσιμο update για όλους τους χρήστες των Windows – «Ελέγξτε τον υπολογιστή σας τώρα»

Το Google Chrome είναι συνεχώς στην επικαιρότητα τις τελευταίες ημέρες, γεγονός που μπορεί να έχει οδηγήσει εκατομμύρια χρήστες του να παραβλέψουν μία ιδιαίτερα κρίσιμη ενημέρωση ασφαλείας που κυκλοφόρησε η Google για όλους τους χρήστες των Windows.

Με 3 δισεκατομμύρια και πλέον χρήστες, το Chrome είναι το πιο δημοφιλές πρόγραμμα περιήγησης στον κόσμο. Αλλά ακόμη και για τα δικά του δεδομένα οι τελευταίες εβδομάδες ήταν εξωπραγματικές. Η ανατροπή της υπόσχεσης της Google να καταργήσει τα cookies εντοπισμού έγινε πρώτη είδηση σε όλον τον κόσμο.

Ωστόσο υπήρξαν και νέα μέτρα ασφαλείας για την άμυνα κατά της πειρατείας αναγνωρισμένων cookies και την κυκλοφορία νέων εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης.

Η νέα απειλή για τους χρήστες του Google Chrome

Με όλα αυτά σε εξέλιξη, πολλοί χρήστες έχασαν την κρίσιμη ενημέρωση ασφαλείας που εξέδωσε η Google με την κυκλοφορία της έκδοσης 127.0.6533.88/89 για Windows (και Mac).

Αυτή περιλαμβάνει μια διόρθωση για το «CVE-2024-6990», που είναι μια ευπάθεια μνήμης του Chrome. Αυτή αφορά τη «Μη αρχικοποιημένη χρήση στο Dawn», η οποία είναι μια ευπάθεια στη μηχανή απόδοσης γραφικών ιστού του προγράμματος περιήγησης. Στη χειρότερη περίπτωση, αυτό θα μπορούσε να επιτρέψει σε έναν εισβολέα να αποσταθεροποιήσει τον υπολογιστή σας και να εκτελέσει κακόβουλο κώδικα.

Ενώ πολλοί χρήστες του Chrome χρησιμοποιούν φορητές συσκευές με τις δικές τους ανεξάρτητες άμυνες, ένα δισεκατομμύριο και πλέον χρήστες χρησιμοποιούν τα Microsoft Windows, τα οποία έχουν τα δικά τους προβλήματα ασφαλείας, καθιστώντας τις προειδοποιήσεις ασφαλείας του Chrome πολύ πιο κρίσιμες. Δεδομένου ότι είναι ουσιαστικά το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης των Windows, το Chrome είναι μία από τις εφαρμογές των Windows που ανοίγουν μια κερκόπορτα στην ίδια τη συσκευή.

Πώς να βεβαιωθείτε ότι το Chrome έχει ενημερωθεί

Μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι το Chrome έχει ενημερωθεί τουλάχιστον στην έκδοση «127.0.6533.88/89» μέσω της επιλογής «Σχετικά με το Chrome» στις ρυθμίσεις. Αν δεν έχετε επανεκκινήσει το πρόγραμμα περιήγησης τις τελευταίες ημέρες, τότε θα πρέπει να το κάνετε τώρα για να βεβαιωθείτε ότι έχει εφαρμοστεί η ενημέρωση ασφαλείας.

Η νέα ενημέρωση περιλαμβάνει άλλες δύο σοβαρές διορθώσεις, και οι δύο ταξινομημένες ως υψηλής σοβαρότητας, ενώ η τρίτη αφορά την ευπάθεια Dawn, αντιμετωπίζοντας την “ανεπαρκή επικύρωση δεδομένων”.

Πηγή: FOXreport.gr

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.