Ινδία: Όλα όσα έγιναν στον γάμο των 400 εκατομμυρίων ευρώ και τι δεν θα μάθουμε ποτέ

Ύστερα από επτά μήνες εξωφρενικών προγαμιαίων εκδηλώσεων και εορτασμών, ο Anant Ambani, γιος του πλουσιότερου άνδρα της Ινδίας, παντρεύτηκε τελικά την αγαπημένη του Radhika Merchant, κληρονόμο ενός φαρμακευτικού κολοσσού, σε μια τελετή γεμάτη αστέρες από όλον τον κόσμο, σε έναν γάμο, που με τόση επίδειξη πλούτου, δεν μπορούσε  εκτός από μυθικός να χαρακτηριστεί και προκλητικός.

Η οικογένεια Ambani έστησε έναν ολόκληρο κόσμο για την τελετή. Γιατί δεν ήταν μόνον η αίθουσα όπου οι δύο νέοι αντάλλαξαν όρκους πίστης και συμβίωσης. Οι Ambani έστησαν στην κυριολεξία μία Disneyland, με καταστήματα, τραπεζαρίες, και αίθουσες διασκέδασης.

Το φόρεμα της κυρίας Ambani ήταν κεντημένο στο χέρι και χρειάστηκαν 40 ημέρες για να να ραφτεί.

Οι τελευταίες εικόνες από τις σκηνές του γάμου δείχνουν τη νύφη να φοράει ένα βαρύ κρεμ και κόκκινο ινδικό νυφικό – που ονομάζεται lengha, στολισμένο με κοσμήματα και ένα μαντήλι με χάντρες, καθώς κρατάει το χέρι του νέου της συζύγου, Anant.

Ο ευτυχισμένος γαμπρός απεικονίστηκε να ακτινοβολεί δίπλα στη νέα του σύζυγο, ενώ φορούσε ένα κόκκινο σακάκι με χάντρες – που ονομάζεται nehru. Το ζευγάρι δέθηκε με τα δεσμά του γάμου σε μια παραδοσιακή ινδουιστική τελετή στο Jio World Convention Center, χωρητικότητας 16.000 θέσεων, που ανήκει στην Ambani. Οι εταιρείες του ομίλου Reliance της οικογένειας Ambani φρόντισαν να διαφημίσουν τις τριήμερες εκδηλώσεις και στα δικά τους social media.

Η αστυνομία έκλεισε τους δρόμους γύρω από τον χώρο πριν από την γαμήλια γιορτή, γιατί η ασφάλεια των αστέρων του Μπόλιγουντ ήταν προτεραιότητα. Ο Ινδός δισεκατομμυριούχος Mukesh Ambani έστησε για τον γιό του μια πολυτελή τελετή που αποτέλεσε καυτό θέμα συζήτησης στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Η περιουσία του συνολικά υπολογίζεται στα 260 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι αναρτήσεις της Reliance, σε συνδυασμό με τις αναρτήσεις πολλών αστέρων του Μπόλιγουντ και την κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης, βοήθησαν στην αύξηση του ενδιαφέροντος του κοινού για τον γάμο, επισκιάζοντας κάποιες επικριτικές αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που αμφισβήτησαν τη χλιδή σε μια εποχή αυξανόμενης ανισότητας στην Ινδία, η οποία είναι από τις πιο φτωχές χώρες του κόσμου.

Ο νεότερος γιος του Ambani, ο Anant, 29 ετών, παντρεύτηκε λοιπόν την επί χρόνια φίλη του Radhika Merchant, επίσης 29 ετών. Στέλεχος του ομίλου Reliance ζήτησε ανωνυμία και δήλωσε ότι οι τριήμερες εκδηλώσεις είναι “ισχυρό σύμβολο της αυξανόμενης θέσης της Ινδίας στην παγκόσμια σκηνή”.

“Η παρουσία αξιόλογων ατόμων αναδεικνύει την οικονομική, πολιτική, πνευματική και επιστημονική υπεροχή της Ινδίας”, ανέφερε. Ο Ambani, ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ασίας, είναι διάσημος για τη διοργάνωση πλούσιων πάρτι, ειδικά για τα τρία παιδιά του Akash, Isha και Anant. Διεθνείς καλλιτέχνες δίνουν παραστάσεις και πλήθος αστέρων του Μπόλιγουντ παρευρίσκονται συνήθως στις συγκεντρώσεις του, οι οποίες κοστίζουν εκατομμύρια.

Ο γάμος του Ambani είχε τη δική του “Disneyland” – με ένα κατάστημα Lassi, κατάστημα με αντίκες και τεράστια γλυπτά λουλουδιών για να τα απολαύσουν οι A-listers και οι παγκόσμιοι ηγέτες. Η οικογένεια Ambani δημιούργησε τον δικό της κόσμο σαν θεματικό πάρκο, για τους γάμους.

Οι καλεσμένοι βγαίνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να μοιραστούν τα παρασκήνια του γάμου – που περιελάμβανε έναν “ολόκληρο μαγικό κόσμο”. Αλλά τα πραγματικά μυστικά του μάλλον δεν θα μαθευτούν ποτέ.

Η influencer Julia Hackman Chafe μοιράστηκε ένα βίντεο που δείχνει το ζευγάρι να έχει δημιουργήσει σε ένα κατάστημα Lassi για τους καλεσμένους μέσα στο χώρο. Το Lassi είναι ένα δημοφιλές ποτό με βάση το γιαούρτι στη νότια Ασία, το οποίο φτιάχνεται με φρούτα για να έχει γεύση που μοιάζει με smoothie. Μια πινακίδα από το κατάστημα προσέφερε γλυκό lassi και rabdi lassi που παρασκευάζεται με κανέλα.

Στη συνέχεια υπήρχε ένα κατάστημα με αντίκες, όπου οι επισκέπτες μπορούσαν να μελετήσουν αντικείμενα. Η Julia Hackman Chafe ανέβασε φωτογραφίες με λεζάντες από τον γάμο και από τις εγκαταστάσεις.

Η νύφη και ο γαμπρός στάθηκαν κάτω από έναν τεράστιο βωμός με πολλούς θόλους και λουλούδια. για την τελετή. Τεράστια γλυπτά ήταν τοποθετημένα σε όλο το χώρο, με λαμπερές διακοσμήσεις και γιγαντιαία λουλούδια – μεταξύ των οποίων και τίγρεις και ελέφαντες, φτιαγμένα από λουλούδια. Ειδώλια παγώνων και αγελάδων βρίσκονταν στη σκηνή μαζί με ξύλινα πάνελ και σπίτια για να δημιουργήσουν τον “κόσμο του Ambani”, ενώ υπήρχαν επίσης εικόνες ινδουιστικών θεών.

Φωτεινές σημαίες και φώτα πλαισίωναν την είσοδο για την Julia Hackman Chafe και τους άλλους VIP καλεσμένους καθώς έμπαιναν στον χώρο. Ένα τραπέζι γεμάτο με πολυτελή γλυκά, συμπεριλαμβανομένων των μακαρόν, και λουλούδια περίμενε τους καλεσμένους κατά την πρώτη τους άφιξη. Το τραπέζι ήταν τόσο πλούσιο, που η Julia αναρωτήθηκε: “Είμαι η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων;”

Δεν άργησε να πέσει πάνω σε αστέρες όπως ο John Cena, η ηθοποιός Priyanka Chopra και ο τραγουδιστής σύζυγός της Nick Jonas, ο παραγωγός και ηθοποιός του Bollywood Salman Khan και ο πρώην πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Boris Johnson, ο οποίος “απλά χαλάρωνε”, σύμφωνα με την Julia. Αργότερα συνομίλησε με την επίτιμη καλεσμένη Kim Kardashian – η οποία μπήκε στο γάμο με τη μητέρα του γαμπρού – καθώς και με την Priyanka Chopra.

Η influencer απαθανάτισε το baraat – την άφιξη του γαμπρού Anant στο χώρο του γάμου πάνω σε ένα λευκό άλογο, σύμφωνα με την ινδική γαμήλια παράδοση. ‘Το να βλέπεις τον Anat από κοντά για πρώτη φορά [είναι] σουρεαλιστικό’, έγραψε.

Αργότερα απαθανάτισε την κληρονόμο Nicky Hilton να μπαίνει στον χώρο, αστειευόμενη ότι την είχε “φωτογραφίσει”. Ο γαμπρός χόρεψε με τους καλεσμένους μετά την άφιξή του, καθώς πολύχρωμα κομφετί έπεφταν από το ταβάνι, σε μια στιγμή που η Julia περιέγραψε ως “καθαρή μαγεία”.

Στη συνέχεια οι καλεσμένοι πήραν τις θέσεις τους για την παραδοσιακή ινδουιστική γαμήλια τελετή. Η Julia δήλωσε: “Στη συνέχεια καθίσαμε για τη γαμήλια τελετή – την πιο όμορφη τελετή που είχα ποτέ τη χαρά να παρακολουθήσω”.

Η νύφη έκανε τη μεγάλη είσοδό της πάνω σε μια ηλεκτρική ξύλινη βάρκα που κινούνταν σε μια πίστα, “Καθαρή ομορφιά”, εξήγησε η Julia. Η μητέρα του γαμπρού, η Nita Ambani, 60 ετών, ολοκλήρωσε την τελετή με ένα ποίημα που διάβασε για την αξία των θυγατέρων.

Η Julia εξήγησε: “Στη συνέχεια, η Nita εκφώνησε έναν λόγο για την αξία των θυγατέρων που πραγματικά τραγούδησε στην ψυχή μου. Είναι ο πραγματικός ορισμός της κομψότητας… και της εξυπνάδας”.

Μετά την τελετή, οι καλεσμένοι εξερεύνησαν το πλούσιο σκηνικό, το οποίο περιελάμβανε ένα κατάστημα με lassi (ινδικό ποτό) και ένα κατάστημα με αντίκες, “βρισκόμαστε σε έναν μαγικό κόσμο”, δήλωσε η Julia. Δεν άργησαν να βγουν οι καλεσμένοι στην πίστα για να γιορτάσουν τους νεόνυμφους με χορό και ζωντανές παραστάσεις.

Η λαμπερή, πολυαναμενόμενη εκδήλωση φέρεται να κόστισε 297.755.000 ευρώ – χωρίς να υπολογίζεται η συσσώρευση πολυτελών γαμήλιων δώρων ύψους 119.102.000 ευρώ από το ζευγάρι και η φιλοξενία αρκετών από τις πιο εμβληματικές διασημότητες της παγκόσμιας A-list. Που σημαίνει ότι το πραγματικό κόστος είναι από εκείνα που δεν θα μάθουμε ποτέ. Φυσικά όλο το Bollywood ήταν εκεί.

Οι τελευταίες εικόνες από τις σκηνές του γάμου δείχνουν τη νύφη ντυμένη με ένα βαρύ κρεμ και κόκκινο ινδικό νυφικό – που ονομάζεται lengha, στολισμένη με κοσμήματα και μια μαντήλα με χάντρες, καθώς κρατάει το χέρι του νέου της συζύγου, Anant.

Για να δώσουμε μια τάξη των χρημάτων που δαπανά η οικογένεια Ambani, στις εκδηλώσεις της, αρκεί να αναφέρεουμε ότι η MailOnline έγραψε πως η Rhianna πληρώθηκε με 5 εκατομμύρια στερλίνες λίρες για να κάνει ένα ελάχιστο πρόγραμμα 90 λεπτών στην τριήμερη γιορτή του ζευγαριού, που έγινε τον Μάρτιο.

Ο γαμπρός

Ο Anant Ambani, που γεννήθηκε στις 10 Απριλίου 1995 στη Βομβάη, είναι ο μικρότερος γιος του Mukesh Ambani. Είναι Ινδός επιχειρηματίας και υπηρετεί ως διευθυντής στο διοικητικό συμβούλιο της Jio Platforms Limited από τον Μάρτιο του 2020. Είναι επίσης διευθυντής στα διοικητικά συμβούλια της Reliance Retail Ventures Limited από τον Μάιο του 2022 και της Reliance New Energy Limited και της Reliance New Solar Energy Limited από τον Ιούνιο του 2021.

Ο μπαμπάς

Ο κ. Ambani, 67 ετών, ο οποίος καταγράφεται από το Forbes ως ο ένατος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο και έχει προσωπική περιουσία 100 δισεκατομμυρίων λιτών. Έχει ήδη χαρίσει στο ζευγάρι μια πολυτελή βίλα 62 εκατομμυρίων λιρών στο Palm Jumeriah στο Ντουμπάι, η οποία εκτείνεται σε 278 στρρεμματα, έχει δέκα υπνοδωμάτια και διαθέτει τη δική της ιδιωτική παραλία.

 

 

Ο πρόεδρος της Fifa Gianni Infantino με την οικογένειά του.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον με την οικογένειά του.

 

Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ με την σύζυγό του.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.