NASA: Παρουσίασε τον νέο διαστημικό σταθμό «Σεληνιακή Πύλη» (φωτο)

Η NASA και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA) ανακοίνωσαν την πρόοδο των εργασιών για τη δημιουργία της Σεληνιακής Πύλης (Lunar Gateway), ενός διαστημικού σταθμού που θα βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη.

Ο σταθμός αυτός θα υποστηρίξει τις επανδρωμένες αποστολές στο φεγγάρι και θα αποτελέσει τη βάση για μελλοντικά ταξίδια προς τον Άρη.

Η Σεληνιακή Πύλη είναι μέρος της ευρύτερης στρατηγικής της NASA για την εξερεύνηση του διαστήματος και την επιστροφή των ανθρώπων στη Σελήνη.

Ο σταθμός θα λειτουργήσει ως ενδιάμεσος κόμβος για τις αποστολές στον Άρη και πέρα από αυτόν.

Το πρώτο στάδιο περιλαμβάνει τη δημιουργία του Habitation and Logistics Outpost (HALO), το οποίο αναπτύσσεται από τη Northrop Grumman και θα προσφέρει καταλύματα και υποστήριξη για τους αστροναύτες.

Η NASA συνεργάζεται με τον ιδιωτικό τομέα και άλλες διαστημικές υπηρεσίες, όπως η ESA, για την υλοποίηση του έργου.

Ο σταθμός θα συνδυάσει διάφορα στοιχεία, όπως τα συστήματα ESM της Airbus, για να υποστηρίξει τις διαστημικές αποστολές.

Παρόλο που δεν έχει καθοριστεί ακόμα ακριβές χρονοδιάγραμμα, ο σταθμός αναμένεται να είναι λειτουργικός πριν από την επόμενη επανδρωμένη αποστολή της NASA στη Σελήνη το 2026​.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.