Χαμάς: Δεκάδες νεκροί και τραυματίες από ισραηλινό χτύπημα στη Γάζα – «Στόχος ο εγκέφαλος της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου» λέει ο IDF

Δεκάδες Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν από μία σημερινή επίθεση των Ισραηλινών που έπληξε σκηνές εκτοπισμένων ανθρώπων στην πόλη Χαν Γιουνίς στη Λωρίδα της Γάζας, όπως ανέφερε το γραφείο Τύπου της Χαμάς.

Στη συνέχεια το υπουργείο Υγείας της Γάζας επιβεβαίωσε ότι τουλάχιστον 71 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν κι άλλοι 289 τραυματίστηκαν από την επίθεση των Ισραηλινών.

Την ίδια ώρα το Ραδιόφωνο του Ισραηλινού Στρατού μετέδωσε ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις του Ισραήλ στοχοθέτησαν έναν στρατιωτικό αρχηγό της Χαμάς σε μία επιδρομή στην Χαν Γιουνίς στη Γάζα

Σύμφωνα με το ραδιόφωνο του IDF, ο Μοχάμεντ Ντέιφ κρυβόταν εντός της ανθρωπιστικής ζώνης δυτικά της Χαν Γιουνίς και δεν είναι σαφές εάν είναι νεκρός. Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ εξετάζουν την αναφορά αυτή.

Ο Ντεΐφ θεωρείται από τους ισραηλινούς ο εγκέφαλος της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου κατά την οποία ένοπλοι Παλαιστίνιοι εισέβαλαν σε ισραηλινά εδάφη.

Μία ημέρα αργότερα ξεκίνησε η ισραηλινή αντεπίθεση, με συνεχείς βομβαρδισμούς και ολικό αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας, καθώς και συμπλοκές στη Δυτική Όχθη και στα σύνορα του Ισραήλ με τον Λίβανο.

Στο μεταξύ, ένα υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Χαμάς χαρακτήρισε ως “ανοησία” την παραπάνω αναφορά του Ραδιοφώνου του Ισραηλινού Στρατού.

«Όλοι οι μάρτυρες, είναι άμαχοι κι αυτό που συνέβη ήταν μία δραματική κλιμάκωση του πολέμου της γενοκτονίας, με αμερικανική υποστήριξη και παγκόσμια σιωπή», δήλωσε στο Reuters ο Αμπού Ζουχρί, προσθέτοντας ότι η επίθεση έδειξε ότι το Ισραήλ δεν ενδιαφέρεται για την επίτευξη μιας ειρηνευτικής συμφωνίας.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.