Ινδία: 121 οι νεκροί από το ποδοπάτημα σε θρησκευτική συνάθροιση Ινδουιστών

Στους 121 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από το ποδοπάτημα σε μια θρησκευτική συνάθροιση Ινδουιστών στη βόρεια Ινδία. Αξιωματούχοι συνεχίζουν να εκφράζουν φόβους ότι ο απολογισμός των θυμάτων θα αυξηθεί.

Το συμβάν συνέβη σε ένα χωριό στην περιοχή Χάθρας, περίπου 200 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας Νέο Δελχί, στη βόρεια Ινδία, στο κρατίδιο Ούταρ Πραντές.

Ο Yogi Adityanath, επικεφαλής υπουργός του Uttar Pradesh, έδωσε εντολή στους αξιωματούχους της περιοχής να διασφαλίσουν ότι οι τραυματίες θα νοσηλευτούν αμέσως και να επισπεύσουν τις προσπάθειες ανακούφισης.

Σε ανάρτησή του στο X, το γραφείο του ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός διέταξε επίσης διεξοδική έρευνα για το περιστατικό για να προσδιοριστούν τα υποκείμενα αίτια και να αποτραπούν τέτοιες τραγωδίες στο μέλλον.

“Μόλις ολοκληρώθηκε το “satsang”, οι άνθρωποι άρχισαν να ορμούν έξω. Υπήρχε ένα τεράστιο πλήθος. Έψαχνα την 16χρονη εγγονή μου από το ένα νοσοκομείο στο άλλο. Οι άνθρωποι ήταν υπεύθυνοι για την ταραχή, άρχισαν να σπρώχνουν ο ένας τον άλλον προσπαθώντας να φύουν», λέει η ηλικιωμένη Urmila Devi.

Μαρτυρίες αυτόπτες μάρτυρες ρίχνουν φως στα αίτια της μπανιέρας στο Χάθρας

Η Σακουντάλα Ντέβι, αυτόπτης μάρτυρας της τραγικής ταραχής στο Χάτρας, έδωσε μια λεπτομερή περιγραφή του περιστατικού, τονίζοντας τις χαοτικές συνθήκες που οδήγησαν στην καταστροφή.

“Υπήρχε ένα Satsang του Bhole Baba σε εξέλιξη. Αμέσως μετά το τέλος του Satsang, πολλοί άνθρωποι άρχισαν να βγαίνουν από εκεί. Έγινε ταραχή καθώς ο δρόμος ήταν ανώμαλος και οι άνθρωποι έπεσαν ο ένας πάνω στον άλλο”, αφηγήθηκε η Shakuntala Devi.

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.