Γαλλία – Λεπέν: Το στρατόπεδο Μακρόν αφανίστηκε – Οι πανηγυρισμοί και οι υποσχέσεις των ακροδεξιών

Πίστη στο Σύνταγμα, αλλά με… αστερίσκους, δήλωσε ο επικεφαλής του ακροδεξιού συνασπισμού RN, στην Γαλλία, που ήρθε πρώτος στον πρώτο γύρο των εκλογών.«Θα είμαι ένας πρωθυπουργός που σέβεται το Σύνταγμα, αλλά θα παραμείνω ασυμβίβαστος », είπε.

«Αγαπητοί μου συμπατριώτες, την Κυριακή 30 Ιουνίου, στον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών, ο γαλλικός λαός ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της κάλπης. Ανταποκρίθηκαν στις ευθύνες τους. Έδωσαν μια ξεκάθαρη ετυμηγορία”, δήλωσε ο Ζορντάν Μπαρντελά, στις πρώτες του δηλώσεις, μετά την ανακοίνωση των Exit polls.
“Θέτοντας επικεφαλής τους υποψηφίους του RN και των συμμάχων του, ο γαλλικός λαός γέννησε μια πρωτοφανή ελπίδα στη χώρα. Τους καλώ να καταβάλουν μια τελευταία προσπάθεια. Το προεδρικό στρατόπεδο, το οποίο εξακολουθεί να είναι σε μεγάλο βαθμό απαρνημένο, δεν μπορεί να κερδίσει. Η επιλογή είναι ξεκάθαρη και υπάρχουν δύο δρόμοι ανοιχτοί για τη Γαλλία. Η συμμαχία των χειρότερων, που θα οδηγήσει στην καταστροφή, ή η εθνική ενότητα, που θα αποκαταστήσει την ασφάλεια και θα υπερασπιστεί την εργασία”, είπε. Ο 2ος γύρος των βουλευτικών εκλογών θα είναι “ένας από τους πιο καθοριστικούς στην ιστορία της Πέμπτης Δημοκρατίας”, πρόσθεσε.

“Καλώ όλους τους πολίτες της Γαλλίας να με ακολουθήσουν για να κερδίσουμε την εθνική ένωση ενάντια σε εκείνους που σκοπεύουν να καταπατήσουν τις αξίες μας. Σκοπεύω να είμαι ο πρωθυπουργός όλων των Γάλλων, που θα σέβεται τις αντιθέσεις και θα ενδιαφέρεται πάντοτε για την ενότητα του έθνους. Σκοπεύω να είμαι ο πρωθυπουργός της καθημερινότητας, παίρνοντας τη μεταναστευτική μας πολιτική ξανά στα χέρια μας. Και κατέληξε: “Η νίκη είναι εφικτή και η αλλαγή είναι στα χέρια μας. Ας εργαστούμε μαζί για την αλλαγή”.

Λεπέν: Το στρατόπεδο Μακρόν αφανίστηκε

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η Μαρίν Λεπέν, η οποία εξελέγη ήδη από τον πρώτο γύρο στην Βουλή. Το «στρατόπεδο Μακρόν» «πρακτικά αφανίστηκε», δήλωσε πανηγυρικά η Μαρίν Λεπέν του ακροδεξικού κόμματος Εθνικός Συναγερμός RN και κάλεσε τους Γάλλους να δώσουν στο RN «την απόλυτη πλειοψηφία» στην Εθνοσυνέλευση.

Η Λεπέν προσπάθησε επίσης να καθησυχάσει ένα τμήμα του εκλογικού σώματος που είναι εχθρικό προς την Rassemblement National, αφού ανακοίνωσε μέτρα που απευθύνονται ιδίως στα άτομα με διπλή υπηκοότητα. “Κανένας Γάλλος, και εννοώ κανένας Γάλλος, δεν θα χάσει κανένα δικαίωμα. Αντιθέτως, τα δικαιώματα θα διασφαλιστούν και μόλις η κατάσταση το επιτρέψει, θα δημιουργηθούν νέα προς όφελος όλων”, διαβεβαίωσε.

Οι Γάλλοι έδειξαν «την επιθυμία τους να γυρίσουν σελίδα σε επτά χρόνια περιφρονητικής και διαβρωτικής εξουσίας» του αρχηγού του κράτους Μακρόν, τόνισε η Λεπέν, που εκλέχθηκε από τον πρώτο γύρο στην εκλογική της περιφέρεια.

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.