Βίντεο: Η στιγμή που ο πρόεδρος της Βολιβίας έρχεται αντιμέτωπος με τον πραξικοπηματία – «Είναι διαταγή στρατηγέ»

Οι στρατιωτικές δυνάμεις που περικύκλωσαν το προεδρικό μέγαρο της Βολιβίας άρχισαν να αποχωρούν από την περιοχή, ενώ ο πρόεδρος Λουίς Άρσε διόρισε νέα ηγεσία στις ένοπλες δυνάμεις μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος.

Βίντεο δείχνει τον πρόεδρο της χώρας να βρίσκεται πρόσωπο με πρόσωπο με τον  με τον γενικό διοικητή του στρατού Χουάν Χοσέ Ζούνιγκα στον διάδρομο του Palacio Quemado καθώς το χάος εκτυλισσόταν στην πρωτεύουσα, Λα Παζ

«Να αποσύρεις αυτές τις δυνάμεις τώρα. Είναι διαταγή στρατηγέ. Δεν θα με υπακούσεις;» λέει ο πρόεδρος της χώρας.

Λιγότερο από μία ώρα αργότερα, ο Arce ανακοίνωσε νέους αρχηγούς του στρατού, του ναυτικού και της αεροπορίας και ευχαρίστησε την αστυνομία της χώρας και τους περιφερειακούς συμμάχους που στάθηκαν δίπλα του.

Ο Arce είπε ότι τα στρατεύματα που ξεσηκώθηκαν εναντίον του «λέρωσαν τη στολή» του στρατού.

«Δίνω εντολή σε όλους όσοι έχουν κινητοποιηθεί να επιστρέψουν στις μονάδες τους», είπε ο νέος αρχηγός του στρατού Χοσέ Γουίλσον Σάντσεθ. «Κανείς δεν θέλει τις εικόνες που βλέπουμε στους δρόμους». Οι στρατιώτες αποσύρθηκαν μαζί με μια σειρά από στρατιωτικά οχήματα καθώς εκατοντάδες υποστηρικτές του Arce έσπευσαν στην πλατεία έξω από το παλάτι, κυματίζοντας σημαίες της Βολιβίας και ζητωκραυγάζοντας.

Ο Arce, περικυκλωμένος από υπουργούς, κουνούσε τα πλήθη των υποστηρικτών που τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο. «Ευχαριστώ τον βολιβιανό λαό», είπε. «Αφήστε τη δημοκρατία να ζήσει».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.