Νέα Υόρκη: Τρομοκρατική απειλή αναφέρουν οι αρχές της πόλης – Οκτώ συλλήψεις

Η Νέα Υόρκη αντιμετωπίζει μια “εξαιρετικά σοβαρή” τρομοκρατική απειλή μετά τη σύλληψη οκτώ υπηκόων του Τατζικιστάν με ύποπτους δεσμούς με το ISIS, σύμφωνα με τον επικεφαλής ασφαλείας της Λιμενικής Αρχής της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσεϊ, Greg Ehrie.

Στις αρχές της εβδομάδας δημοσιεύτηκαν αναφορές ότι οκτώ άνδρες με καταγωγή από το Τατζικιστάν, οι οποίοι ενδέχεται να συνδέονται με το ISIS-Khorasan ή ISIS-K, συνελήφθησαν στη Νέα Υόρκη, τη Φιλαδέλφεια και το Λος Άντζελες, αφού εισήλθαν παράνομα στη χώρα μέσω των συνόρων ΗΠΑ-Μεξικού.

Ο Ehrie, ο οποίος διερευνούσε τρομοκρατικές απειλές για το FBI πριν ενταχθεί στη Λιμενική Αρχή, δήλωσε κατά τη διάρκεια εμφάνισής του στην εκπομπή Erin Burnett OutFront του CNN την Παρασκευή ότι οι συλλήψεις υποδηλώνουν ότι μπορεί να πλησιάζει μια τρομοκρατική επίθεση.

“Είναι εξαιρετικά σοβαρό”, δήλωσε ο Ehrie. “Το παρομοιάζω με ένα μετεωρολογικό μέτωπο. Βλέπεις όλα τα μέτωπα να μπαίνουν στο παιχνίδι”.

Αν και δεν έχει αναφερθεί συγκεκριμένη απειλή για τη Νέα Υόρκη, είναι νωπές οι μνήμες από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, οι οποίες κατέστρεψαν το αρχικό Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου και τους δίδυμους πύργους του. Η περιοχή θεωρείται συχνά πιθανός στόχος για μελλοντικές επιθέσεις λόγω της συμβολικής της σημασίας.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.