Β.Πούτιν στο οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης: «Οι ΗΠΑ χρωστούν στην παγκόσμια οικονομία 54,3 τρισ. δολάρια»

«Οι ΗΠΑ χρωστούν στην παγκόσμια οικονομία  54,3 τρισ.$», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος από το οικονομικό φόρουμ  που πραγματοποιείται στην Αγία Πετρούπολη.

Ο Ρώσος πρόεδρος επέστησε την προσοχή στο ότι η αμερικανική οικονομία καίτοι  βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση δεν υπάρχει άλλη εγγύηση παρά μόνο η εμπιστοσύνη στην αμερικανική οικονομία.

Οι ΗΠΑ όμως εκμεταλλεύονται το μονοπώλιο του δολαρίου που απολαμβάνουν στις παγκόσμιες αγορές και κάνοντας αυτό κερδίζουν αλλά το χρέος τους ανέρχεται πλέον σε 54,3 τρισ.$,

Όπως ακόμη είπε η αμερικανική οικονομία δαπανά κατ΄ έτος 1 τρισ.$ παραπάνω από αυτά που μπορεί να παράγει χρησιμοποιώντας το μονοπώλιο του δολαρίου.

Είναι σαν να αντλεί τις πλούτο άλλων χωρών.

«Μιλούσαμε για την πανδημία. Τι ακριβώς έγινε τότε; Δεν θυμάμαι πόσα τύπωσαν στις ΗΠΑ. Νομίζω ήταν κάπου 5,4 τρισ. Παρεμπίπτοντος στην Ευρώπη τύπωσαν κάπου 3,4 με 3,5 τρισ.€

Τι κάνουν μετά; Μοιράζουν αυτά τα λεφτά μέσα στη χώρα και μετά αρχίζουν να αγοράζουν τρόφιμα στην παγκόσμια αγορά. Αμέσως ο πληθωρισμός στις τιμές των τροφίμων ανέβηκε κατακόρυφα.

Εμείς δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό. Δεν έχουμε το μονοπώλιο του δολαρίου και δεν μπορούμε να φερθούμε σαν αποικιοκράτες», είπε.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.