Νέα Θρασύτατη Πρόκληση από τον Τατάρ: «Σώσαμε την Κύπρο και Δεν Έγινε Ελληνικό Νησί»

Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, Ερσίν Τατάρ, προκάλεσε ξανά με τις δηλώσεις του. Σε μια συνέντευξή του, υποστήριξε ότι η Τουρκία «έσωσε» την Κύπρο, εμποδίζοντας την να γίνει ελληνικό νησί.

Παρευρέθηκε σε εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο της Επαρχίας Σαγγαρίου στην Τουρκία και αναφέρθηκε στην… «ειρηνευτική επιχείρηση στην Κύπρο», λέγοντας ο θρασύς πως την 50η επέτειο της εισβολής θα τη γιορτάσουν με ενθουσιασμό! Και πρόσθεσε: «Η ειρήνη ήρθε στο νησί με την “ειρηνευτική επιχείρηση του 1974” και ο τουρκοκυπριακός λαός έχει επιτύχει μεγάλα οφέλη τον τελευταίο μισό αιώνα. Το κράτος μας συνεχίζει την ανάπτυξή του ως ισχυρό τουρκικό κράτος στην περιοχή του με την υποστήριξη της Τουρκικής Δημοκρατίας».

Και ισχυρίστηκε: «Χάρη σε αυτόν τον επιτυχημένο αγώνα, η Κύπρος και δεν έγινε ελληνικό νησί και δημιουργήθηκε ένα ανεξάρτητο τουρκικό κράτος. Τώρα εργάζονται για την ενίσχυση και την ανάπτυξη του κράτους, ότι είναι μέλος του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών και ότι είναι ένα ισχυρό κράτος στην Ανατολική Μεσόγειο».

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη «Γαλάζια Πατρίδα», που προωθεί η Τουρκία: «Σε μια σημαντική περιοχή, όπως η Ανατολική Μεσόγειος, ο τουρκοκυπριακός λαός θα συνεχίσει να ζει ανεξάρτητα, κάτω από τη στέγη του κράτους του και με ασφάλεια στον εναέριο χώρο της “Γαλάζιας Πατρίδας” με την υποστήριξη της Τουρκίας».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.