Πυρά Stoltenberg (ΝΑΤΟ) σε ΕΕ: Δεν έφτασε καν κοντά στην εκπλήρωση της υπόσχεσης της για 1 εκατ. οβίδες στο Κίεβο

Πυρά κατά της ΕΕ εξαπέλυσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg, ο οποίος υποστήριξε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έφτασε ούτε καν κοντά στη δέσμευση που είχε δώσει στο Κίεβο πως έως τον Μάρτιο του 2024, θα του είχε παραδώσει 1 εκατομμύριο οβίδες.


«Οι χώρες του ΝΑΤΟ προμήθευσαν στην Ουκρανία το 99% όλων των όπλων, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό, δεν στείλαμε αρκετά στο Κίεβο και υπήρξαν σοβαρές καθυστερήσεις.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες πέρασαν έξι μήνες συζητώντας ένα πακέτο βοήθειας για την Ουκρανία.
H EE υποσχέθηκε ένα εκατομμύριο οβίδες, αλλά δεν μπόρεσε καν να πλησιάσει αυτό το ποσό» τόνισε ο Stoltenberg.
Όπως είπε κατά την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσινγκτον, θα ανακοινωθεί η δημιουργία μιας μόνιμης δομής για την προμήθεια όπλων στην Ουκρανία.
«Το ΝΑΤΟ θα δημιουργήσει μια μόνιμη δομή στη σύνοδο κορυφής στην Ουάσιγκτον για την οργάνωση προμηθειών όπλων στην Ουκρανία και τη χρηματοδότησή τους» επισήμανε ο γ.γ. του ΝΑΤΟ.

Καμία συναίνεση

Επιπλέον, ο Stoltenberg υποστήριξε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει συναίνεση στο ΝΑΤΟ όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα ένταξης της Ουκρανίας στη Συμμαχία.
Όπως είπε, για να προχωρήσει κάτι τέτοιο, θα πρέπει να δημιουργηθούν οι κατάλληλες πολιτικές συνθήκες.
«Οι χώρες του ΝΑΤΟ συμφώνησαν ότι η Ουκρανία θα γίνει μέλος της συμμαχίας, αλλά δεν υπάρχει συναίνεση για το χρονοδιάγραμμα» είπε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ.

www.bankingnews.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.