Eιδικοί προειδοποιούν ότι η μαζική μετανάστευση απειλεί την επισιτιστική ασφάλεια και την υγεία

Η μαζική μετανάστευση εκθέτει τον εφοδιασμό των Ηνωμένων Πολιτειών σε τρόφιμα σε ασθένειες και παράσιτα που θα μπορούσαν τελικά να επηρεάσουν την εθνική ασφάλεια, είπαν ειδικοί για την υγεία των ζώων στους The Epoch Times.

Με την απεριόριστη παράνομη μετανάστευση -περίπου 9 εκατομμύρια ανθρώπων από το 2021και έπειτα – τα κανονικά προστατευτικά κιγκλιδώματα για υγειονομική επιθεώρηση αγνοούνται, αυξάνοντας την πιθανότητα ανεπιθύμητων ασθενειών να μεταφερθούν πέρα ​​από τα σύνορα.

Ο Δρ Michael Vickers είναι κτηνίατρος για περίπου 50 χρόνια και υπηρέτησε στην Επιτροπή Υγείας Ζώων του Τέξας (TAHC).

Η απειλή για την προσφορά τροφίμων είναι ήδη εμφανής από τα προηγούμενα κρούσματα φυματίωσης (ΤΒ) που μεταδόθηκε από παράνομους μετανάστες σε αγελάδες γαλακτοπαραγωγής στο Τέξας, είπε. Οι ανησυχίες αυξάνονται καθώς πολλοί θεωρούν ότι είναι θέμα χρόνου πριν η γεωργία των ΗΠΑ βιώσει μια νέα καταστροφή σε μεγάλη κλίμακα, τόνισε ο ίδιος.

«Αυτοί οι άνθρωποι απλώς καταστρέφουν τη χώρα μας. Και η προσφορά τροφίμων μας θα είναι ένα πραγματικά κρίσιμο ζήτημα», είπε στους The Epoch Times.

Τα τελευταία χρόνια, χιλιάδες βοοειδή του Τέξας έχουν σφαγιαστεί αφού μολύνθηκαν από ανθεκτική στα φάρμακα φυματίωση μέσω επαφής με παράνομους μετανάστες που καταλήγουν να εργάζονται σε γαλακτοκομεία, είπε ο Δρ Vickers.

Θυμήθηκε δύο ξεχωριστές περιπτώσεις στις οποίες αγέλη γαλακτοπαραγωγής μολύνθηκαν με ανθρώπινα στελέχη φυματίωσης στο Texas Panhandle (26 βόρειες κομητείες του Τέξας). Ορισμένα στελέχη της φυματίωσης είναι ζωονοσογόνα, που σημαίνει ότι μπορούν να εξαπλωθούν μεταξύ ανθρώπων και ζώων.

Ένα κοπάδι στο Τέξας με περίπου 10.000 ζωντανά επηρεάστηκε στην κομητεία Κάστρο το 2021 και άλλα 13.000 βοοειδή επηρεάστηκαν στην κομητεία Σέρμαν το 2022, σύμφωνα με τα αρχεία του TAHC. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα ανθρώπινα στελέχη είχαν προέλθει εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Τα περισσότερα από τα κοπάδια γαλακτοκομικών στις Ηνωμένες Πολιτείες αρμέγονται από ανθρώπους που προέρχονται από την Κεντρική Αμερική και όχι μόνο», είπε ο Δρ Vickers.

Το USDA (Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης των ΗΠΑ) αγόρασε το κοπάδι της κομητείας Κάστρο και στη συνέχεια το έσφαξε, είπε. Το κοπάδι της κομητείας Sherman, το οποίο αποτελούνταν από βιολογικές αγελάδες, συνεχίζει να ελέγχεται για φυματίωση, με τα μολυσμένα ζώα να αφαιρούνται από το κοπάδι.

Ο Δρ Vickers είπε ότι έμαθε ότι 12 παράνομοι μετανάστες που δούλευαν με αυτά τα κοπάδια γαλακτοπαραγωγής είχαν μολυνθεί από φυματίωση.

Οι κανόνες που αποσκοπούν στο να κρατήσουν τους ανθρώπους που μεταφέρουν ασθένειες εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών έχουν παραμεριστεί υπό την κυβέρνηση Μπάιντεν, σύμφωνα με τον Άμον Μπλερ, συνήγορο για την ασφάλεια των συνόρων στο Ίδρυμα Δημόσιας Πολιτικής του Τέξας και πρώην πράκτορα της Συνοριακής Περιπολίας.

«Στην πραγματικότητα απλώς αφήνουμε μαζικά ελεύθερους αυτούς τους ανθρώπους στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίοι θα μπορούσαν να κουβαλούν πολλαπλές ασθένειες που δεν έχουν καν ελεγχθεί», είπε στους The Epoch Times.

εικόνα-5615855
Ένας αγρότης επιτηρεί το κοπάδι των βοοειδών του στο Quemado του Τέξας

Για πρώτη φορά εδώ και 25 χρόνια, μια έξαρση του σκουληκιού του Cochliomyia hominivorax (κοχλιωτό σκουλήκι, είναι ένα είδος παρασιτικής μύγας που είναι πολύ γνωστό για τον τρόπο με τον οποίο οι προνύμφες της τρώνε τον ζωντανό ιστό θερμόαιμων ζώων) βρίσκεται σε εξέλιξη στην Κεντρική Αμερική – μια περιοχή από την οποία περνούν πολλοί μετανάστες στο δρόμο τους προς τα σύνορα των ΗΠΑ.

Ο Δρ. Βίκερς φοβάται ότι το σκουλήκι θα μπορούσε να ξαναμπεί στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Susan Kibbe, εκτελεστική διευθύντρια της ένωσης δικαιωμάτων ιδιοκτησίας του Νότιου Τέξας, είπε ότι είναι αρκετά μεγάλη για να θυμάται το ξέσπασμα αυτής της μόλυνσης όταν ήταν έφηβη στο Τέξας. Θυμάται ότι έπρεπε να ξύνει και να αφαιρεί τα σκουλήκια από την κοιλιά των νεογέννητων μοσχαριών.

«Ήταν καταστροφικό», είπε.

Η κ. Kibbe είπε στους The Epoch Times ότι ανησυχεί για ασθένειες που μεταφέρονται στο Τέξας από τη μαζική παράνομη μετανάστευση από τη Νότια Αμερική μέσω του Darién Gap στον Παναμά και την Κεντρική Αμερική.

Είπε ότι ένα ξέσπασμα τσιμπουριών πυρετού έχει ήδη καταστρέψει ορισμένους κτηνοτρόφους και ότι οποιαδήποτε νέα επιδημία ασθένειας ή παρασίτου θα μπορούσε να ωθήσει περισσότερους κτηνοτρόφους στο οικονομικό χείλος και να θέσει σε κίνδυνο την επισιτιστική ασφάλεια.

Οι κομητείες του Τέξας που συνορεύουν με το Μεξικό βρίσκονται ήδη σε καραντίνα πυρετού για να σταματήσει η εξάπλωσή τους στα ζώα και τα ελάφια της πολιτείας.

Τα τσιμπούρια πυρετού μπορούν να φέρουν ένα παράσιτο που προκαλεί μπαμπέζωση, μια ασθένεια παρόμοια με την ελονοσία που μπορεί να αποδεκατίσει ένα κοπάδι. «Πρέπει να είμαστε ανεξάρτητοι από τα τρόφιμα και την ενέργεια και να μην εξαρτόμαστε από άλλες χώρες που κατά βάθος δεν θέλουν και το καλό μας. Όλο αυτό είναι μεγάλο θέμα», είπε η κ. Kibbe.

Καταστροφή στην Κεντρική Αμερική

Η Κόστα Ρίκα κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για ερεθισμό τον Φεβρουάριο, αφού ανέφερε το πρώτο κρούσμα τον Ιούλιο του 2023, σύμφωνα με το παράρτημα του Υπουργείου Εξωτερικής Γεωργίας του USDA.

Η Αρχή για την υγεία των ζώων της Κόστα Ρίκα, η SENASA, ανέφερε το κρούσμα στην περιοχή Corredores της νοτιοδυτικής Κόστα Ρίκα κοντά στο συνοριακό πέρασμα του Παναμά στο Paso Canoas.

Το USDA δήλωσε ότι παρά την εβδομαδιαία απελευθέρωση σχεδόν 15 εκατομμυρίων στείρων μυγών, η Κόστα Ρίκα δεν μπόρεσε να σταματήσει την πρόοδο του παρασίτου, θέτοντας όχι μόνο τα γαλακτοκομικά και τα βοοειδή της Κόστα Ρίκα σε αυξανόμενο κίνδυνο, αλλά και άγρια ​​ζώα, κατοικίδια. και τους ανθρώπους.

Αυτό προκάλεσε την κήρυξη έκτακτης ανάγκης, η οποία θα παράσχει πρόσβαση σε πρόσθετους οικονομικούς πόρους που χρειάζεται η SENASA για να ενισχύσει την εκστρατεία της για την εκ νέου εξάλειψη του σκουληκιού του Cochliomyia hominivorax από την Κόστα Ρίκα, σύμφωνα με το USDA. Ο οργανισμός επέβαλε επίσης πρόσθετες υγειονομικές απαιτήσεις για τα ζώα που εισέρχονται στις Ηνωμένες Πολιτείες από την Κόστα Ρίκα.

εικόνα-5615759
εικόνα-5615762
(Επάνω) Μετανάστες φτάνουν στο χωριό Bajo Chiquito, τον πρώτο συνοριακό έλεγχο της επαρχίας Darien στον Παναμά, στις 22 Σεπτεμβρίου 2023. (Κάτω) Μετανάστες ξεκουράζονται στο χωριό μετά από πεζοπορία στο Darien Gap από την Κολομβία, στον Παναμά, τον Σεπτέμβριο 22, 2023

Ωστόσο, οι προνύμφες θα μπορούσαν να φτάσουν στις Ηνωμένες Πολιτείες κάνοντας μια «βόλτα» σε ανθρώπους, σε αποσκευές ή σε σακίδια, είπε ο Δρ Vickers.

Η TAHC είπε ότι υπάρχουν μόνο γενικές προφυλάξεις για ασθένειες που μπορούν να μεταδοθούν μεταξύ ανθρώπων και ζώων επί του παρόντος στο Τέξας. ενώ δεν υπαρχει καποιο συγκεκριμενη οδηγία για τα βιδοσκουληκια.

«Ενώ το τρέχον κλίμα είναι συνεπές σχετικά με την αύξηση των ασθενειών που μεταδίδονται μέσω φορέων, υπάρχει μόνο μια γενική «παρακολούθηση» σχετικά με την επαγρύπνηση για ασθένειες που μεταδίδονται σε όλους», δήλωσε η TAHC σε ένα email στους The Epoch Times.

Τα προβλήματα από την αρρώστια αυτή ξεκινούν όταν μια θηλυκή μύγα γεννά αυγά σε πληγή ή βλεννογόνους θηλαστικού, συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων.

Οι μύγες έλκονται από το άρωμα μιας πληγής ή των οπών, όπως τα μάτια και η μύτη, σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ.

Πληγές τόσο μικρές όσο ένα τσίμπημα τσιμπουριού θα μπορούσαν να προσελκύσουν ένα θηλυκό για να ταΐστεί. Ένα θηλυκό θα μπορούσε να παράγει περίπου 3.000 αυγά κατά τη διάρκεια της ζωής του που διαρκεί έως και 30 ημέρες. Τα αυγά εκκολάπτονται σε προνύμφες, ή σκουλήκια, που τρυπώνουν στη σάρκα των ζώων και τα τρώνε ζωντανά.

Ο Δρ Vickers θυμάται ότι περιέθαλψε τα ζώα του Τέξας που είχαν ακρωτηριαστεί φρικτά από ένα ξέσπασμα σκουληκιών στη δεκαετία του 1970.

«Είχαμε πρόβλημα ακόμη και μερικούς ανθρώπους σε κάποια γηροκομεία εδώ τριγύρω, και μερικοί ηλικιωμένοι πέθαναν από σκουλήκια με τις προνύμφες να μπαίνουν στα ρουθούνια τους και να πηγαίνουν στον εγκέφαλό τους», θυμάται. Συνολικά, ήταν ένα οικονομικό πλήγμα για την κτηνοτροφική βιομηχανία του Τέξας, είπε ο ίδιος.

Ευτυχώς, το USDA βρήκε έναν τρόπο να εξαφανίσει τις μύγες απελευθερώνοντας στείρες μύγες για να ζευγαρώσουν με εκείνες που βρίσκονταν ελεύθερα στη φύση, αν και αυτό δεν απέτρεψε ένα νέο ξέσπασμα το 2016 στη Φλόριντα ή το τρέχον ξέσπασμα στην Κόστα Ρίκα.

Τα σκουλήκια των μυγών, βρέθηκαν στα απειλούμενα προς εξαφάνιση ελάφια Key στο Florida Keys. Περισσότερες από 2,7 εκατομμύρια στείρες μύγες από τον Παναμά, όπου εκτρέφονται με τη βοήθεια των Ηνωμένων Πολιτειών, απελευθερώθηκαν για να κατακλύσουν το αρχιπέλαγος της Φλόριντα για να εξαλείψουν την προσβολή από σκουλήκια και το ξέσπασμα περιορίστηκε μέσα σε λίγους μήνες.

εικόνα-5615854
Ένα ελάφι Key, στο Big Torch Key της Φλόριντα

Η Επιτροπή Παναμά-ΗΠΑ για την Εξάλειψη και την Πρόληψη των Κοχλιωτών (COPEG) ιδρύθηκε το 1994 για να απελευθερώσει τις μύγες στην Κεντρική Αμερική για να τις εμποδίσει να φτάσουν στη Βόρεια Αμερική.

Άρρωστος στα σύνορα

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ακύρωσε την πολιτική του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ «Παραμονή στο Μεξικό», σύμφωνα με την οποία οι επίδοξοι αιτούντες άσυλο παρέμεναν στο Μεξικό εν αναμονή της εκδίκασης για την υπόθεση τους στο ειδικό δικαστήριο μετανάστευσης. Αντίθετα, οι περισσότεροι απελευθερώνονται πλέον απευθείας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αυτό επέτρεψε την εισαγωγή αναρίθμητων ασθενειών που μπορεί να έχουν οι παράνομοι μετανάστες. Ο έλεγχος υγείας στα σύνορα συνίσταται στο να ρωτάνε τους παράνομους μετανάστες εάν είναι άρρωστοι ή έγκυοι, είπε ο κ. Μπλερ.

Μια νοσοκόμα θα τους ζητήσει να σηκώσουν τα πουκάμισά τους και να περάσουν για να δει αν υπάρχουν σημάδια δερματικής νόσου, είπε. «Αυτός είναι ο μόνος υγειονομικός έλεγχος που τους γίνεται», είπε ο κ. Μπλερ.

Εκτός από τη φυματίωση, υπήρξαν περιπτώσεις λαθρομεταναστών που είχαν ανεμοβλογιά, παρωτίτιδα, ιλαρά, λέπρα, COVID-19 και σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα.

εικόνα-5615758
Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν μιλά με πράκτορες της Συνοριακής Περιπολίας στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού στο Ελ Πάσο του Τέξας, στις 8 Ιανουαρίου 2023

Ωστόσο, οι νόμιμοι μετανάστες και πρόσφυγες απαιτείται να υποβληθούν σε ιατρική εξέταση για τη μετανάστευση στις Ηνωμένες Πολιτείες ενώ βρίσκονται ακόμη στο εξωτερικό, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Το CDC αναφέρει ότι οι αιτούντες μετανάστευση με μεταδοτικές ασθένειες δεν επιτρέπεται να εισέλθουν στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά χωρίς ελέγχους για παράνομους μετανάστες στα σύνορα, δεν υπάρχει τρόπος να επιβληθεί το μέτρο.

Οι διαδικασίες τελωνειακής προστασίας και προστασίας των συνόρων για πολίτες των ΗΠΑ που επιστρέφουν στην πατρίδα τους από το εξωτερικό απαιτούν επίσης να συμπληρώσουν το Έντυπο Δήλωσης 6059B.

Το έντυπο παρέχει βασικές πληροφορίες στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση σχετικά με τα γεωργικά προϊόντα και τα προϊόντα άγριας ζωής που φέρνουν οι ταξιδιώτες στη χώρα και εάν έχουν επισκεφτεί μια φάρμα πριν εισέλθουν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο κ. Μπλερ είπε ότι οι ασθένειες που προκαλούνται από τη μαζική μετανάστευση και την έλλειψη υγειονομικών ελέγχων, είναι μια ωρολογιακή βόμβα για την προμήθεια τροφίμων των ΗΠΑ.

«Δυστυχώς, πολλοί δεν βλέπουν την επισιτιστική ασφάλεια [ή] κυριαρχία ως εθνική ασφάλεια», είπε. «Αυτό θα είναι ένα τεράστιο πρόβλημα».

Οι μεγάλης κλίμακας γεωργικές επιχειρήσεις είναι γνωστές για την πρόσληψη λαθρομεταναστών ως μια μορφή φθηνού εργατικού δυναμικού, είπε ο κ. Μπλερ.

Ο Δρ Vickers ανησυχεί ότι μια μεγάλης κλίμακας επιδημία ασθένειας ή παρασίτων θα διαβρώσει περαιτέρω την προσφορά τροφίμων της χώρας. Είπε ότι ο αριθμός των βοοειδών σε ολόκληρη τη χώρα βρίσκεται ήδη σε χαμηλό 75 ετών.

εικόνα-5615757
Ο Carlos Carreron φέρνει βοοειδή μέσω μιας πύλης στον φράχτη των συνόρων από το Μεξικό στις Ηνωμένες Πολιτείες στη διεθνή διέλευση ζώων εξαγωγών/εισαγωγών Santa Teresa του Νέο Μεξικό

Πολλοί αγρότες χρεοκοπούν λόγω του υψηλού κόστους παραγωγής. Για να τα βγάλουν πέρα, ορισμένοι εγκαθιστούν ηλιακούς συλλέκτες σε χωράφια που κάποτε χρησιμοποιούσαν για την καλλιέργεια τροφίμων, είπε ο Δρ Vickers.

Η γεωργική απογραφή του 2022 από το Υπουργείο Γεωργίας δείχνει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχασαν σχεδόν 107.000 εκμεταλλεύσεις βοοειδών στα ράντσα κατά την προηγούμενη πενταετία.

Αυτό ανεβάζει το ποσοστό απώλειας σε 21.000 παραγωγούς βοοειδών ετησίως, που έχει ως αποτέλεσμα το μικρότερο εθνικό κοπάδι αγελάδων βοείου κρέατος εδώ και δεκαετίες – και λιγότερη διαθέσιμη τροφή για τους Αμερικανούς.

Ο Δρ Vickers είπε ότι δεν πιστεύει ότι είναι τυχαίο ότι υπάρχει λιγότερη παραγωγή τροφίμων υπό την κυβέρνηση Μπάιντεν, η οποία κατηγορεί τη γεωργία για την υπερθέρμανση του πλανήτη και υποστηρίζει το κρέας που καλλιεργείται στο εργαστήριο για τον ίδιο λόγο.

«Αυτή η διοίκηση δεν θέλει να τρώμε βοοειδή. Θέλουν να τρώμε ζωύφια», είπε.

Η θέση της κυβέρνησης για τη γεωργία υπογραμμίστηκε πρόσφατα από τον απεσταλμένο του Προέδρου Μπάιντεν για το κλίμα, Τζον Κέρι.

«Δεν μπορούμε να φτάσουμε στον καθαρό μηδενικό άνθρακα, δεν θα ολοκληρώσουμε αυτή τη δουλειά, εκτός εάν η γεωργία δεν βρεθεί στο επίκεντρο ως μέρος της λύσης», είπε στη Σύνοδο Κορυφής AIM for Climate 2023 στην Ουάσιγκτον…

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.