Σοκάρουν οι ΗΠΑ: Πείραμα θανάτου η Ουκρανία, δεν υπάρχει plan B – Βρετανία: Επίθεση ΝΑΤΟ στους Ρώσους – ΜΙ6: Χάθηκε ο πόλεμος

Όσο ο Ουκρανικός στρατός διαλύεται και ηττάται στο μέτωπο, όσο η Ρωσία και ο Putin κερδίζουν τόσο θα αποκαλύπτονται πολλές πτυχές του πως η Δύση χρησιμοποίησε την Ουκρανία ως τροφή για κανόνια, σε ένα πείραμα αποδυνάμωσης της Ρωσίας και απέτυχε…
Απέτυχε η Ουκρανία, απέτυχε το ΝΑΤΟ και απέτυχαν και οι αμερικανοί.
Οι ίδιοι οι Ουκρανοί αναγνωρίζουν ότι δεν έχουν σχέδιο B εάν η Δύση διακόψει την στρατιωτική βοήθεια…
Εν τω μεταξύ βρετανοί στρατιωτικοί εισηγούνται να εμπλακεί ο στρατός του ΝΑΤΟ εάν ο Ουκρανικός στρατός καταρρεύσει…
Σε στρατιωτικό επίπεδο οι ρώσοι σε όλη την γραμμή επαφής προελαύνουν και σχεδόν έχουν ανακτήσει όλα τα εδάφη που κέρδισαν οι Ουκρανοί από την 5μηνη αντεπίθεση τους….
Την ίδια ώρα η ρωσική αεράμυνα ενεργοποιήθηκε και απέκρουσε ουκρανική επίθεση στην Κριμαία.

Η ρωσική αεράμυνα απέκρουσε ουκρανική επίθεση στην Κριμαία

Η ρωσική αεράμυνα στην περιοχή της Σεβαστούπολης ενεργοποιήθηκε για να αποκρούσει μια ουκρανική αεροπορική επίθεση εναντίον της πόλης στις 4 Ιανουαρίου.
Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Σεβαστούπολης Mikhail Razvozhayev, αρκετοί ουκρανικοί στόχοι έχουν ήδη καταρριφθεί από ρωσικές μονάδες αεράμυνας και προέτρεψε τους κατοίκους της πόλης να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους για να αποφύγουν να τραυματιστούν από συντρίμμια από πύραυλους και drones.
«Ο ρωσικός στρατός αποκρούει την επίθεση των Ουκρανών

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αρκετοί εναέριοι στόχοι έχουν ήδη καταρριφθεί.
Όλες οι υπηρεσίες έχουν τεθεί σε κατάσταση μάχης», σημείωσε.
Ο κυβερνήτης ανέφερε επίσης ότι ένα σπίτι στην οδό Glukhova υπέστη ζημιές από θραύσματα και τουλάχιστον ένα άτομο τραυματίστηκε.
Από την πλευρά της η στρατιωτική διοίκηση της Ουκρανίας ισχυρίζεται πως οι δυνάμεις της έπληξαν το διοικητήριο των ρωσικών στρατευμάτων κοντά στη Σεβαστούπολη

Dmitry Kuleba (ΥΠΕΞ Ουκρανίας): Δεν έχουμε σχέδιο Β εάν η Δύση διακόψει την στρατιωτική βοήθεια

Η Ουκρανία δεν έχει «σχέδιο Β» σε περίπτωση μείωσης ή διακοπής της στρατιωτικής βοήθειας από τη Δύση, δήλωσε ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Dmitry Kuleba σε συνέντευξή του στο CNN.
Ο παρουσιαστής του τηλεοπτικού καναλιού τον ρώτησε τι ετοιμάζει το Κίεβο σε περίπτωση που χρειαζόταν να αναπληρώσει την στρατιωτική βοήθεια από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη.
«Δεν έχουμε σχέδιο Β.
Είμαστε σίγουροι για το σχέδιο Α», απάντησε ο Dmitry Kuleba.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας ανακοίνωσε στις 3 Ιανουαρίου ότι το Συμβούλιο ΝΑΤΟ-Ουκρανίας (NUC) θα πραγματοποιήσει έκτακτη συνεδρίαση ως απάντηση στις πρόσφατες μαζικές αεροπορικές επιδρομές της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας.
Ο Kuleba χαρακτήρισε την επερχόμενη συνάντηση «σημάδι ευρωατλαντικής ενότητας απέναντι στον ρωσικό τρόμο» και σημείωσε ότι η ενίσχυση της αεράμυνας της Ουκρανίας θα είναι ένα από τα βασικά θέματα της συνάντησης.
Το NUC συνεδρίασε για πρώτη φορά στις 29 Νοεμβρίου 2023, για να συζητήσει τον οδικό χάρτη για την πλήρη διαλειτουργικότητα της Ουκρανίας με το ΝΑΤΟ και τα βήματα για την αύξηση της παραγωγής όπλων και πυρομαχικών

Τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ συνεχίζουν τις πρωτοβουλίες για την υποστήριξη των ουκρανικών επιχειρήσεων στον εναέριο τομέα.
Ο Νορβηγός υπουργός Άμυνας Bjørn Arild Gram ανακοίνωσε στις 3 Ιανουαρίου ότι η Νορβηγία παρέχει δύο μαχητικά αεροσκάφη F-16 και 10 εκπαιδευτές για την εκπαίδευση του ουκρανικού στρατιωτικού προσωπικού στη Δανία.
Ο Gram δήλωσε ότι οι εταίροι της Ουκρανίας θα εργαστούν «μέρα και νύχτα» για να δημιουργήσουν μια διαρκή και σύγχρονη ουκρανική αεροπορία.
Το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε επίσης σε δήλωση στις 3 Ιανουαρίου ότι η Υπηρεσία Υποστήριξης και Προμηθειών του ΝΑΤΟ θα υποστηρίξει έναν συνασπισμό κρατών μελών, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, της Ολλανδίας, της Ρουμανίας και της Ισπανίας για την αγορά έως και 1.000 πυραύλων Patriot για την ενίσχυση της αεράμυνας των κρατών μελών σημειώνοντας ότι οι εταίροι του ΝΑΤΟ προμήθευσαν στο παρελθόν στην Ουκρανία συστήματα Patriot.
Δεν είναι σαφές εάν η Ουκρανία θα λάβει κάποιον από τους 1.000 πυραύλους Patriot ή σε ποιο χρονοδιάγραμμα.
Η σύμβαση των 5,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα υποστηρίξει τη δημιουργία μονάδας παραγωγής πυραύλων Patriot στη Γερμανία, αυξάνοντας τη διαθέσιμη προμήθεια πυραύλων Patriot και αναπληρώνοντας τα αποθέματα των κρατών μελών.
Ο Ουκρανός Ανώτατος Διοικητής Στρατηγός Valeri Zaluzhnyi δήλωσε στις 2 Ιανουαρίου ότι τα συστήματα Patriot που παρείχε η Δύση επέτρεψαν στις ουκρανικές δυνάμεις να καταρρίψουν έναν αριθμό ρεκόρ 10 υπερηχητικών πυραύλων Kinzhal κατά τη διάρκεια των ρωσικών επιδρομών τη νύχτα της 1ης-2ας Ιανουαρίου και κατά τη διάρκεια της ημέρας στις 2 Ιανουαρίου.
Ωστόσο οι ρώσοι αμφισβητούν τα στοιχεία του Valeri Zaluzhny.

Ρωσία: 54 χώρες της Δύσης έχουν δαπανήσει πάνω από 200 δισ. δολάρια για να ενισχύσουν την Ουκρανία

Οι 54 ξένες χώρες που παρέχουν στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία έχουν δαπανήσει πάνω από 200 δισεκατομμύρια δολάρια από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, ανακοίνωσε την Πέμπτη (4/1/2023) το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Σύμφωνα με τη Μόσχα, συνολικά 13.500 ξένοι μισθοφόροι -οι περισσότεροι από την Ευρώπη- έφτασαν στην Ουκρανία για να πολεμήσουν για το καθεστώς Zelensky.
Μετά την απομάκρυνση περίπου 6.000 μισθοφόρων και την φυγή περισσότερων από 5.500, μόνο 1.900 μισθοφόροι παραμένουν στη ζώνη ειδικής επιχείρησης.
Τα ξένα κράτη παρείχαν στους Ουκρανούς πάνω από 1.600 τεμάχια πυραύλων και όπλων πυροβολικού, περισσότερα από 200 αντιαεροπορικά συστήματα, περισσότερα από 5.220 τεθωρακισμένα οχήματα και τουλάχιστον 23.000 drones.

Hamish de Bretton-Gordon (Βρετανός Συνταγματάρχης): Εάν ο Ουκρανικός στρατός καταρρεύσει, το ΝΑΤΟ να μπει στην Ουκρανία και να πολεμήσει την Ρωσία

Το ΝΑΤΟ μπορεί να στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία εάν οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις καταρρεύσουν στο μέτωπο, δήλωσε ο απόστρατος συνταγματάρχης του βρετανικού στρατού Hamish de Bretton-Gordon.
Κατά τη γνώμη του Hamish de Bretton-Gordon,
εάν κάτι «στραβώσει» στην Ουκρανία, η Βορειοατλαντική Συμμαχία «θα μπορούσε να πάει σε πόλεμο με τη Ρωσία τα επόμενα χρόνια».
«Η Δύση έχει κάνει τα πάντα για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εκτός από την αποστολή των στρατευμάτων της.
Είναι πιθανό ότι εάν η Ρωσία αρχίσει να σημειώνει σοβαρή πρόοδο, το ΝΑΤΟ και οι δυτικοί σύμμαχοι, όπως η Αυστραλία , θα πρέπει να επανεξετάσουν τη θέση τους».

Alastair Crook (MI6): Ο πόλεμος χάθηκε – Το Κίεβο καταρρέει

Ο πόλεμος με τη Ρωσία χάθηκε, το Κίεβο καταρρέει υποστηρίζει ο Alastair Crook, πρώην Βρετανός διπλωμάτης και πρώην πράκτορας της ΜΙ6, επισημαίνοντας πως ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin δεν πρόκειται να συμφωνήσει με την πρόταση των ΗΠΑ για σταθερά σύνορα και «πάγωμα» της σύγκρουσης στην Ουκρανία.
«Καταλαβαίνει πολύ καλά ότι στο διάστημα αυτό οι δυτικοί σύμμαχοι του Κιέβου θα επιχειρήσουν να εξοπλίσουν τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις» λέει στο κανάλι Judging Freedom στο Youtube o Crook, προσθέτοντας: «Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί.
Το ξεκαθάρισε άλλωστε ο Putin στην χριστουγεννιάτικη ομιλία του.
Το είπε με το δικό του χαμηλών τόνων τρόπο, ότι «όχι συγνώμη, ξέρουν ότι έχασαν τον πόλεμο και μπορούν είτε να συνθηκολογήσουν είτε να τους τελειώσουμε στρατιωτικά, έχουμε κάθε ευκαιρία για αυτό».
Σύμφωνα με τον Crook, είναι καιρός οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι τους να αναγνωρίσουν τη νίκη της Ρωσίας.
«Ο πόλεμος έχει χαθεί τελείως.
Και το Κίεβο καταρρέει.
Πολιτικές διαμάχες, ανταγωνισμός μεταξύ διαφορετικών φατριών.
Η οικονομία τελεί υπό καταστροφή.
Επί της ουσίας η ουκρανική οικονομία είναι χρεοκοπημένη.
Δεν έχουν χρήματα, δεν έχουν ανθρώπους, δεν έχουν όπλα.
Πώς θα ανακάμψουν;
Έχει κάποια βάση λογικής να προσπαθούν να δημιουργήσουν κάποιο αφήγημα νίκης που να βασίζεται στο ότι ο Putin έχασε;» διερωτάται ο Βρετανός πρώην πράκτορας της ΜΙ6.

Kirby (Λευκός Οίκος):Τελείωσαν τα χρήματα της βοήθειας στην Ουκρανία

Σε σημερινές του δηλώσεις ο John Kirby, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου είπε ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν πλέον κεφάλαια για να υποστηρίξουν περαιτέρω την Ουκρανία.
Όπως τόνισε ο πρόεδρος Biden έχει ήδη υπογράψει το τελευταίο πακέτο βοήθειας.
«Χρειαζόμαστε έγκριση για πρόσθετα κεφάλαια έτσι ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να παρέχουμε στήριξη στην Ουκρανία» είπε ο Kirby, αναφέροντας πως το τελευταίο πακέτο που υπεγράφη στις 27/12 από τον Biden, δεν έχει ακόμα παραδοθεί πλήρως στο Κίεβο, κάτι που μπορεί να συμβεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Business Insider: Το σχέδιο των Ρώσων με τους… Patriot

Στο σενάριο οι Ρώσοι να εξαπολύουν διαρκείς μαζικές αεροπορικές επιθέσεις στην Ουκρανία προκειμένου να εξαντλήσουν τα αποθέματα των πυραύλων αεράμυνας Patriot αναφέρεται δημοσίευμα του Business Insider.
«Ο ρωσικός στρατός μπορεί να έβαλε στόχο να αναγκάσει την Ουκρανία να σπαταλήσει πολύτιμα πυρομαχικά για τα συστήματα Patriot» υποστηρίζει το δημοσίευμα, επισημαίνοντας πως χωρίς την προστασία του αμερικανικού αντιπυραυλικού συστήματος, ο ρωσικός στρατός θα είναι σε θέση να προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερη ζημιά στην Ουκρανία δεδομένου ότι μειώνεται η στήριξη των ΗΠΑ και κατά συνέπεια θα είναι πολύ πιο δύσκολο για τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις να μπορέσουν να αναπληρώσουν τις απώλειες τους σε πυραύλους και πυρομαχικά.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.