Τα στοιχεία που δείχνουν την αποτυχία της ουκρανικής αντεπίθεσης: Χάρτης με τα εδάφη που κατέλαβαν Κίεβο και Μόσχα (φώτο)

Η ουκρανική αντεπίθεση -παρά την σκληρή προσπάθεια των Ουκρανών στρατιωτών- έπεσε σε έναν τοίχο, τον οποίο είχαν «κτίσει» οι Ρώσοι και έτσι τα εδάφη που κατέλαβε ξανά το Κίεβο ήταν πολύ λιγότερο απ’ αυτά που περίμεναν στη Δύση. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία σε τέσσερις περίπου μήνες οι Ουκρανοί κατάφεραν να καταλάβουν 16 οικισμούς, χρειάστηκε όμως να χάσουν 83.000 άνδρες!

Χαρακτηριστικό είναι ότι μέσα στο 2023, οι Ρώσοι έχουν καταλάβει (αρκετά) περισσότερα εδάφη από τους Ουκρανούς, παρόλο που βρίσκεται σε εξέλιξη η αντεπίθεση του Κιέβου.

Όπως αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα The New York Times «η πρώτη γραμμή του μετώπου, μετά από μήνες άγριων μαχών και βαριών απωλειών παραμένει σχεδόν ίδια».

Λιγότερες περιοχές άλλαξαν χέρια τον Αύγουστο από οποιονδήποτε άλλο μήνα του πολέμου, σύμφωνα με ανάλυση των δεδομένων των New York Times από το Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου. Ενώ η Ουκρανία σημείωσε μικρά κέρδη στο νότο, η Ρωσία πήρε ελαφρώς περισσότερη εδάφη συνολικά, κυρίως στα βορειοανατολικά.

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.