Τουρκία: Το PKK ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας στην Άγκυρα

Το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας που εξαπολύθηκε το πρωί της Κυριακής στην Άγκυρα, μπροστά από το κτίριο του υπουργείου Εσωτερικών της Τουρκίας.

«Μια πράξη θυσίας διαπράχθηκε εναντίον του τουρκικού υπουργείου Εσωτερικών από μια ομάδα που συνδέεται με την Ταξιαρχία μας των Αθανάτων», ανέφερε η ένοπλη ομάδα στο μέσο ενημέρωσης ANF που πρόσκειται στην κουρδική οργάνωση.

Το PKK χαρακτηρίζεται τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία και από πολλές χώρες της Δύσης.

Ρεπορτάζ τονίζουν “τη σημασία που έχει το γεγονός ότι σήμερα είναι Κυριακή, διότι τις Κυριακές σε αυτό το σημείο δεν υπάρχει μεγάλο πλήθος πολιτών. Αυτός ήταν και ένας από τους λόγους που δεν κινδύνευσαν πολίτες από την επίθεση”.

Την είδηση έκανε γνωστή ο υπουργός, σύμφωνα με τον οποίο, περίπου στις 09.30 το πρωί «δύο τρομοκράτες που ήρθαν με επαγγελματικό όχημα μπροστά από την πύλη εισόδου της Γενικής Διεύθυνσης Ασφαλείας του Υπουργείου Εσωτερικών, πραγματοποίησαν βομβιστική επίθεση».

H Γενική Εισαγγελία της Άγκυρας ξεκινά έρευνα για τη διερεύνηση του περιστατικού. Το Ειρηνοδικείο της Άγκυρας εξέδωσε απαγόρευση πρόσβασης και απαγόρευση δημοσίευσης της έρευνας.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.