Ο Ερντογάν ανακοίνωσε γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο με το Ισραήλ!

Όλες οι συμμαχίες που χτίστηκαν με κόπο και αγώνα Γκρεμίζονται με πάταγο την τετραετία Μητσοτάκη.

Ο Ερντογάν ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι η Τουρκία και το Ισραήλ σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν κοινές γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο!

• Ο Ερντογάν ελπίζει να δημιουργηθούν και οι αγωγοί μεταφοράς ενέργειας μεταξύ Τουρκίας, Ισραήλ και Ευρώπης. Παρακάμπτοντας έτσι εντελώς την Ελλάδα και την Κύπρο! Είναι αδιανόητο, τη στιγμή που η Τουρκία το 2019 είχε διαγραφεί από τον ενεργειακό χάρτη, επί Μητσοτάκη, να αντιστρέψει τελείως την κατάσταση και να διαγράφει την Ελλάδα και την Κύπρο!

• Ο Ερντογάν πρότεινε τη δημιουργία ενός νέου μηχανισμού με το Ισραήλ που θα περιλαμβάνει υπουργούς ενέργειας, βιομηχανίας και τουρισμού για να εμβαθύνει τη συνεργασία στη συνάντησή του με τον Νετανιάχου

Αρχές Αυγούστου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, μετά τη συνάντηση που είχε στο Τελ Αβίβ με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Γιοάβ Γκάλαντ, δήλωνε τη δέσμευση της Ελλάδας να «εμπλουτίσει την αμυντική βιομηχανική συνεργασία» με το Ισραήλ «με κοινό όφελος για τις κοινωνίες και τις οικονομίες των δύο χωρών». Από την πλευρά του, ο κ. Γκάλαντ, σύμφωνα με το ΑΠΕ, αναφέρθηκε «στους ισχυρούς δεσμούς συνεργασίας» ανάμεσα στις δύο χώρες και επεσήμανε ότι «Ισραήλ και Ελλάδα ενώνουν τα χέρια εξασφαλίζοντας τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή. Η αμυντική συνεργασία μας αγγίζει πολλούς τομείς» συμπλήρωσε, υπογραμμίζοντας πως «την αμυντική βιομηχανική συνεργασία μας συνεισφέρουμε όχι μόνο στην ασφάλεια αλλά και στις οικονομίες των δύο χωρών».

Να όμως που πάει περίπατο η «ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή», καθώς φαίνεται ότι άλλα συμφώνησε ο Νετανιάχου με τον Ερντογάν στη συνάντησή τους στη Νέα Υόρκη. Και μιλάμε για εξέλιξη που πλήττει σοβαρά τα συμφέροντά μας.

Όπως λέει ο Ερντογάν, Τουρκία και Ισραήλ σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν κοινές ενεργειακές γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο! Μάλιστα ο Τούρκος πρόεδρος ελπίζει να δημιουργήσει γραμμές μεταφοράς ενέργειας μεταξύ Τουρκίας, Ισραήλ και Ευρώπης, ενώ πρότεινε τη δημιουργία ενός νέου μηχανισμού με το Ισραήλ που θα περιλαμβάνει υπουργούς ενέργειας, βιομηχανίας και τουρισμού για να εμβαθύνει τη συνεργασία στη συνάντησή του με τον Νετανιάχου!

Η εξέλιξη αυτή είναι ολέθρια για την Ελλάδα, είναι αδιανόητη, είναι εθνική ήττα!

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.