Οι Ισραηλινοί δημιούργησαν τους πρώτους «Terminator»!

Ο «Εξολοθρευτής» έχει γίνει ήδη πραγματικότητα με την δημιουργία της τεχνητής νοημοσύνης και της ικανότητας που έχει να μαθαίνει, να βελτιώνεται διαρκώς και να μπορεί στο τέλος να ανεξαρτητοποιηθεί από τους ανθρώπους οι οποίοι θέλουν να νομίζουν πως έχουν τον έλεγχο της.

Για όποιον θυμάται την καταπληκτική σειρά ταινιών του Τζον Κάμερον, οι μηχανές έχουν εξεγερθεί και εξοντώνουν τους ανθρώπους, έχοντας την απόλυτη, δική τους βούληση, γιατί απλούστατα από ένα σημείο και μετά τους θεωρούν ως ένα είδος «ιού» που πρέπει να καταστραφεί.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το πρωτοφανές σύστημα μη επανδρωμένων drones – δολοφόνων που δημιούργησε η ισραηλινή Elbit και τα οποία μπορούν να εισέρχονται σε κτίρια, να τα χαρτογραφούν, να χτυπούν ανθρώπινους στόχους μέσα σε αυτά αφού τους αναγνωρίζουν, να στήνουν ακόμα και ενέδρες για να τους εξοντώνουν…

Η ενέδρα απαιτεί πέραν της ευφυΐας και την δυνατότητα να ξεπεραστούν οι ηθικοί φραγμοί καθώς πρόκειται για μία πονηρή ενέργεια και κατά βάση εντελώς ανήθικη.

Για να γίνει κατανοητό το πως λειτουργεί η τεχνητή νοημοσύνη, λόγω της συνεχούς αναβαθμιζόμενης διανοητικής της λειτουργίας, είναι ικανή να ξεπερνάει τον προγραμματισμό της.

Στους ανθρώπους ο προγραμματισμός τους είναι η ηθική (και εν μέρει τα γονίδιά τους).

Οι άνθρωποι που μπορούν και ξεπερνούν τους ηθικούς φραγμούς, δηλαδή οι ανήθικοι, είναι και οι πιο επικίνδυνοι, καθώς είναι απρόβλεπτοι και μπορούν να προχωρήσουν σε κάθε είδους κακόβουλη ενέργεια, προκειμένου να βλάψουν όποιον θεωρούν αντίπαλό τους, ή ακόμα και από ευχαρίστηση για να δουν κάποιον να υποφέρει.

Από τη στιγμή που η τεχνητή νοημοσύνη αποκτά μία τέτοια δυνατότητα, τότε δεν υπάρχει προγραμματισμός που να μπορεί να την κρατήσει υπό έλεγχο.

Σύμφωνα πάντως με την εταιρεία Elbit που ανέπτυξε το συγκεκριμένο πρόγραμμα, όταν πρόκειται για χτύπημα σε ανθρώπινο στόχο, η τελική εντολή θα δίνεται πάντα χειροκίνητα από κάποιον άνθρωπο–χειριστή.

Τουλάχιστον έτσι θέλουν να πιστεύουν…

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.