Η Ουκρανία ζητά κι άλλα τζάμπα τανκ «Λέοπαρντ» – Από που ζητά τανκ;

Λαμβάνοντας υπόψη τις πρώτες απώλειες κατά την αντεπίθεση, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Αντρίι Μέλνικ ζητά περισσότερα τανκ γερμανικής κατασκευής.

«Ο ουκρανικός στρατός χρειάζεται απεγνωσμένα πολλά περισσότερα δυτικά άρματα μάχης, οχήματα μάχης πεζικού και άλλα τεθωρακισμένα…

»Κάθε Leopard 2 αξίζει κυριολεκτικά το βάρος του σε χρυσό για μια αποφασιστική επίθεση», είπε ο Μέλνικ.

Κατά τη γνώμη του, ο Bundeswehr [γερμανικός στρατός] είναι σε θέση να δώσει περισσότερα από τα 18 ήδη παραδοθέντα τανκ από το απόθεμά του, που ξεπερνά τα 300.

Ο τρέχων αριθμός θα μπορούσε να «τριπλασιαστεί χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο η ικανότητα της Γερμανίας να αμυνθεί».

Ο Μέλνικ ζήτησε επίσης να παραδοθούν «άλλα 60 οχήματα μάχης πεζικού Marder» στον ουκρανικό στρατό.

Ο Bundestag αποφάσισε να αντικαταστήσει τα Leopard 2 σε υπηρεσία με τις γερμανικές ένοπλες δυνάμεις.

Ο Μέλνικ επανέλαβε επίσης το αίτημά του από τη Γερμανία να παράσχει πυραύλους κρουζ Taurus και να βοηθήσει στη δημιουργία μιας ισχυρής ουκρανικής αεροπορίας.

Η Ουκρανία περιμένει «τη στρατηγική απόφαση της Γερμανίας σχετικά με την ενεργό συμμετοχή στον συνασπισμό μαχητικών για να δώσει στους Ουκρανούς πιλότους την ευκαιρία να εκπαιδευτούν σε μαχητικά Eurofighter και να παράσχουν μέρος περισσότερων από 130 αεροσκαφών».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.