Σκηνικό πολέμου στην Νότια Κινεζική θάλασσα: «Αυστηρή προειδοποίηση» Κίνας με πολεμικά αέρος – θάλασσας, σε Ταϊβάν, ΗΠΑ

Η Ταϊβάν εντόπισε 8 κινεζικά πολεμικά πλοία και 42 στρατιωτικά αεροσκάφη γύρω από τη νήσο – Οι στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από την Ταϊβάν αποτελούν «αυστηρή προειδοποίηση» προς τις «αποσχιστικές δυνάμεις» του νησιού

Σκηνικό πολέμου θυμίζει η θάλασσα ανοιχτά της Κίνας από τον Ειρηνικό στον βορρά ως την Νότια Σινική θάλασσα και τα στενά της Ταϊβάν, όπου ξεκίνησε το Σάββατο 8/4 η Κίνα τριήμερες στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από την Ταϊβάν, διαμηνύοντας πως αποτελούν «αυστηρή προειδοποίηση» προς τις «αποσχιστικές δυνάμεις» του νησιού.
Την ίδια ώρα, στο βορρά διεξάγονται κοινές στρατιωτικές ασκήσεις των ΗΠΑ με την Νότια Κορέα, ενώ η Βόρεια Κορέα δοκιμάζει υποβρύχιο drone ικανό για πυρηνική επίθεση.

Την επομένη της επιστροφής της πρόεδρου της Ταϊβάν Tsai Ing-wen από τις ΗΠΑ, οι κινεζικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι ξεκινούν «περιπολίες πολεμικής ετοιμότητας» και στρατιωτικά γυμνάσια γύρω από τον Πορθμό της Ταϊβάν, καθώς και βόρεια, νότια και ανατολικά του νησιού, «όπως είχε προγραμματιστεί».

Κείμενο σε εξέλιξη…

www.bankingnews.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.