Οι προκλητικές θέσεις του Κιλιτσντάρογλου για τα ελληνοτουρκικά: «Τα νησιά είναι υπό κατοχή»

Πλειοδοτεί στις ρητορικές προκλήσεις για τα ελληνουρκικά ο υποψήφιος πρόεδρος της Τουρκίας, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος βρίσκεται απέναντι από τον Ερντογάν στην εκλογική αναμέτρηση της 14ης Μαΐου.

Όπως μετέδωσε από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, πριν από λίγους μήνες ο Κιλιτσντάρογλου δήλωσε ότι «τα νησιά είναι υπό κατοχή».

«Εμείς δεν είμαστε σαν κι αυτούς που λένε “έρχομαι, θα έρθω, θα έρθω ξημερώματα”. Τι έκανε όμως ο Ετζεβίτ; Ο στρατός πήγε και έκανε την απόβαση, ως πρωθυπουργός πήγε στο γραφείο του και ανακοίνωσε “ο στρατός μας τώρα είναι στην Κύπρο” και τελείωσε. Τελείωσε» είχε δηλώσει τον περασμένο Σεπτέμβριο.

«Εκείνα τα νησιά είναι υπό κατοχή. Γίνεται η κατάληψή τους, το είπα συνέχεια όλα αυτά γίνονται ενάντια στη Συνθήκη της Λωζάνης. Όλα αυτά τα νησιά. Δεν είπαν τίποτα. Τώρα όμως που η οικονομία είναι χάλια, ο κόσμος είναι εξαθλιωμένος. Λέει συνέχεια “θα έρθω μια νύχτα”, “θα έρθω ξημερώματα”. Τι θέλεις δηλαδή να σου στείλουν πρόσκληση “παρακαλώ ελάτε”. Aν έχεις θάρρος, αν έχεις δύναμη, πηγαίνεις!» έλεγε ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης στις επικείμενες προεδρικές εκλογές στην Τουρκία.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.