Ιταλία: Με πολύ υψηλό ιικό φορτίο η ασθενής που βρέθηκε θετική στη μετάλλαξη

Ιταλία: Με πολύ υψηλό ιικό φορτίο η ασθενής που βρέθηκε θετική στη μετάλλαξη

Συναγερμό έχει προκαλέσει και στην Ιταλία ο εντοπισμός ασθενούς, που έχει προσβληθεί από τη μετάλλαξη του κορονοϊού.

Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά ΜΜΕ, πρόκειται για μία Ιταλίδα, η οποία επέστρεψε τις προηγούμενες ημέρες αεροπορικώς από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η ασθενής έχει μεταφερθεί στο στρατιωτικό νοσοκομείο της ιταλικής πρωτεύουσας Τσέλιο και σύμφωνα με πληροφορίες, το ιικό της φορτίο είναι πολύ υψηλό.

Ο σύντροφός της βρέθηκε επίσης θετικός στον κορονοϊό, αλλά όχι στη μετάλλαξη.

Ιταλία: Με πολύ υψηλό ιικό φορτίο η ασθενής που βρέθηκε θετική στη μετάλλαξη

Πληροφορίες αναφέρουν, επίσης, πως έχουν ειδοποιηθεί όσοι επιβάτες είχαν καθίσει πίσω, μπροστά και δίπλα από το ζευγάρι, στην επίμαχη πτήση Λονδίνο-Ρώμη.

Στο μεταξύ, οι γιατροί των ιταλικών νοσοκομείων προσπαθούν, βάσει της λίστας επιβατών, να εντοπίσουν όσο γίνεται περισσότερους από τους χιλιάδες επιβάτες που την τελευταία εβδομάδα έφτασαν στη χώρα, προερχόμενοι από το Ηνωμένο Βασίλειο, με στόχο να τους υποβάλουν άμεσα σε μοριακό τεστ, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Μόλις χθες ανακοινώθηκε ότι η μετάλλαξη του κορονοϊού που έκανε πρώτα την εμφάνισή του στη Βρετανία, εντοπίστηκε και στην Ιταλία, γεγονός που προκάλεσε την άμεση κινητοποίηση των Αρχών, καθώς το νέο στέλεχος του ιού μεταδίδεται με ταχύτερους ρυθμούς.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.