Συναγερμός στην Ε.Ε. για την μετάλλαξη του κορωνοϊού

Συναγερμός στην Ε.Ε. για την μετάλλαξη του κορωνοϊού

Συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Κρίσεων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο υπό τη γερμανική προεδρία για να υπάρξει καλύτερος ευρωπαϊκός συντονισμός για αντιμετώπιση της κατάστασης, σχετικά με τη μετάλλαξη του κορωνοϊού, έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου, στις 12.00 το μεσημέρι.

Αργότερα είναι πιθανό να ληφθούν νέες αποφάσεις και σε εθνικό επίπεδο, όσον αφορά την αναστολή πτήσεων από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο, όπως έκαναν και πολλές άλλες χώρες της ΕΕ.

Στο μεταξύ σε διακοπή των αεροπορικών συνδέσεων με το Ηνωμένο Βασίλειο προχωρούν πολλές ευρωπαϊκές χώρες για να αποτραπεί η είσοδος του στελέχους του μεταλλαγμένου ιού στο οποίο αναφέρονται οι βρετανικές Αρχές.

Ειδικότερα, από τα μεσάνυχτα ανακοίνωσαν πως διακόπτουν τις αεροπορικές τους συνδέσεις με τη Μεγάλη Βρετανία, η Γερμανία, Γαλλία, η Ιταλία, το Βέλγιο, η Ιρλανδία, η Βουλγαρία, ενώ η Αυστρία σχεδιάζει να ακολουθήσει.

Συναγερμός στην Ε.Ε. για την μετάλλαξη του κορωνοϊού

 

Παράλληλα, διαβουλεύσεις διεξάγονται για το θέμα σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την εναρμόνιση της αντίδρασης των χωρών μελών, κυρίως ανάμεσα στην Γερμανία, η οποία ασκεί την προεδρία της ΕΕ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ επικοινώνησαν για να συζητήσουν τη νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού που κυκλοφορεί στη Βρετανία κι η οποία οδήγησε ευρωπαϊκές χώρες να αναστείλουν τις πτήσεις τους, έγινε γνωστό από το Ελιζέ.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στην εφημερίδα Bild, η Γερμανία και η Ευρωπαϊκή Ένωση στο σύνολό της θα διακόψουν από τα μεσάνυχτα όλες τις αεροπορικές συνδέσεις.

Οι θαλάσσιες συνδέσεις και οι χερσαίες συνδέσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο θα περιορισθούν επίσης σε μεγάλο βαθμό, σύμφωνα με τις πληροφορίες της γερμανικής εφημερίδας. Μόνο η μεταφορά εμπορευμάτων θα λειτουργεί κανονικά

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.