Ραγδαίες εξελίξεις: Η EE εξετάζει να διακόψει τις αεροπορικές συνδέσεις με Βρετανία

Ραγδαίες εξελίξεις: Η EE εξετάζει να διακόψει τις αεροπορικές συνδέσεις με Βρετανία

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις μετά τον εντοπισμό μετάλλαξης του κορονοϊού, που μεταδίδεται με μεγαλύτερη ταχύτητα, στη Βρετανία και τη Νότια Αφρική.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα Bild, η Γερμανία και η Ευρωπαϊκή Ένωση στο σύνολό της θα διακόψουν από τα μεσάνυχτα όλες τις αεροπορικές συνδέσεις με τις δύο αυτές χώρες.

Οι θαλάσσιες συνδέσεις και οι χερσαίες συνδέσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο θα περιορισθούν επίσης σε μεγάλο βαθμό, σύμφωνα με τις πληροφορίες της γερμανικής εφημερίδας και μόνο η μεταφορά εμπορευμάτων θα λειτουργεί κανονικά.

Διαβουλεύσεις διεξάγονται για το θέμα σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την εναρμόνιση της αντίδρασης των χωρών μελών, κυρίως ανάμεσα στην Γερμανία, η οποία ασκεί την προεδρία της ΕΕ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Εκπρόσωπος, πάντως της γερμανικής κυβέρνησης ανέφερε ότι η Γερμανία θα περιορίσει τις «δυνατότητες σύνδεσης» με την Βρετανία και την Νότια Αφρική μετά την εμφάνιση του νέου στελέχους του κορονοϊού.

Ραγδαίες εξελίξεις: Η EE εξετάζει να διακόψει τις αεροπορικές συνδέσεις με Βρετανία

Σαφείς κανόνες για το θέμα αυτό είναι αντικείμενο επεξεργασίας και η Γερμανία βρίσκεται «σε επαφή για το ζήτημα αυτό με τους ευρωπαίους εταίρους της», διευκρινίζει σε ανακοίνωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Παράλληλα, το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών γνωστοποίησε μέσω του Twitter ότι έχει δοθεί εντολή για άμεση ενίσχυση των ελέγχων στα σύνορα για τα άτομα που φθάνουν από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Νότια Αφρική.

Η νέα μετάλλαξη του ιού, η οποία εντοπίσθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Νότια Αφρική θεωρείται ότι αυξάνει την μεταδοτικότητα, με αποτέλεσμα να ενταθεί η ανησυχία στην Ευρώπη καθώς το δεύτερο κύμα της επιδημίας βρίσκεται σε έξαρση.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, αύριο, στις 12 το μεσημέρι αναμένεται να συνεδριάσει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Κρίσεων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο υπό τη γερμανική προεδρία προκειμένου να υπάρξει καλύτερος ευρωπαϊκός συντονισμός για αντιμετώπιση της κατάστασης, σχετικά με τη μετάλλαξη του κορονοϊού.

Πηγή: Reuters/ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.