Ένας ελληνικός προορισμός στις καλύτερες εναλλακτικές αποδράσεις της Ευρώπης [ΦΩΤΟ]

Μια πόλη με ατμόσφαιρα νησιού, φυσική ομορφιά, λιθόστρωτους δρόμους, αξιοθέατα που μαρτυρούν ιστορία αιώνων και παραλίες με κρυστάλλινα νερά. Κι όλα αυτά χωρίς να «πνίγεται» στους τουρίστες.

Ο λόγος για την Πρέβεζα που αποθεώνεται από τον «Guardian» και κατατάσσεται στη λίστα με τους δέκα καλύτερους προορισμούς για εναλλακτικές αποδράσεις στην Ευρώπη.

Με τους αρχαίους λιθόστρωτους δρόμους και το υπέροχο λιμάνι της είναι κρίμα που πολλοί επισκέπτες προσπερνούν την Πρέβεζα, αναφέρουν οι αρθρογράφοι Κέβιν Ράσμπι και Ρέιτσελ Ντίξον.

«Η μικρή πόλη στο βορειοδυτικό τμήμα της Ελλάδας βρίσκεται σε προνομιακή θέση στο στόμιο του Αμβρακικού Κόλπου. Η ταραχώδης ιστορία της έχει οδηγήσει σε έναν αρχιτεκτονικά πλούσιο οικισμό, με «πολύτιμους λίθους» όπως το Κάστρο του Παντοκράτορος,  ένα φρούριο από τις αρχές του 19ου αιώνα, λείψανα από βενετσιάνικες και οθωμανικές περιόδους αλλά και την εκκλησία του Αγίου Αθανασίου», αναφέρει το δημοσίευμα.

Μια ώρα περπάτημα από την πόλη βρίσκεται μία από τις μεγαλύτερες αμμώδεις παραλίες της Ευρώπης, 25χλμ. Πρόκειται για το  Μονολίθι, όπου υπάρχει και η δυνατότητα για κάμπινγκ αλλά μπορείτε να απολαύσετε και νόστιμα θαλασσινά.

Οι φυσιολάτρες έχουν πολλές επιλογές για ημερήσιες εκδρομές, όπως το φαράγγι του Αχέροντα, τον υδροβιότοπο του Αμβρακικού- όπου μπορεί να δει κανείς πελεκάνους- ή τον αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης.

Αναλυτικά η λίστα:

Κατάνια, Σικελία

Βελιγράδι, Σερβία

 

Κάουνας, Λιθουανία

Κόσιτσε, Σλαβακία

Μπάρι, Ιταλία

Ποντγκόριτσα, Μαυροβούνιο

Οχρίδα, ΠΓΔΜ

Γκρενόμπλ, Γαλλία

Πούλα, Κροατία

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.