Θεσσαλονίκη: Μολότοφ και κοντάρια και εντοπίστηκαν έξω από το ΑΠΘ μετά τα σοβαρά επεισόδια

Μολότοφ, κοντάρια αλλά και μικροποσότητα κάνναβης εντόπισαν οι αστυνομικοί έξω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) μετά τα σοβαρά επεισόδια που έλαβαν χώρα τα ξημερώματα του Σαββάτου (7/2).

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΡΤnews, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 25 κοντάρια, 7 βόμβες μολότοφ, 10 αντιασφυξιογόνες μάσκες, αλλά και μικροποσότητα κάνναβης. Όπως μεταδόθηκε στο ρεπορτάζ, οι μολότοφ εντοπίστηκαν στον περίβολο του Πανεπιστημίου, στη συμβολή των οδών Εγνατίας και 3ης Σεπτεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων έγινε ρίψη δεκάδων μολότοφ, ενώ κάποιοι πετούσαν τους αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς ακόμη και από την ταράτσα του κτιρίου, στην Πολυτεχνική.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά νωρίτερα σήμερα, οι 313 προσαχθέντες για τα επεισόδια αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς δεν προέκυψε κάτι σε βάρος τους. Όλοι τους συνεργάστηκαν για τη λήψη αποτυπωμάτων.

Ωστόσο, το αυτόφωρο για τα χθεσινά επεισόδια λήγει αύριο τα μεσάνυχτα, με τις έρευνες των αστυνομικών να βρίσκονται σε εξέλιξη.

Υπενθυμίζεται ότι τα επεισόδια σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια διεξαγωγής πάρτι εντός του Πανεπιστημίου, για το οποίο δεν είχε δοθεί άδεια. Κατά τη διάρκεια της έντασης, ένας αστυνομικός τραυματίστηκε στο πρόσωπο και τον λαιμό και μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.