«Η παραλλαγή Όμικρον θα μας αγγίξει όλους», ανέφερε ο καθηγητής και επικεφαλής της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων, Σωτήρης Τσίοδρας, μιλώντας σε ημερίδα με θέμα «Δύο χρόνια πανδημίας Covid-19: Προκλήσεις και διδάγματα για τις Ένοπλες Δυνάμεις».
Ωστόσο έκρινε πως είμαστε στο τέλος της επείγουσας φάσης και δεν θα χρειαστεί νέο εμβόλιο για την νέα παραλλαγή του ιού, καθώς, όπως εξήγησε, επαρκεί ο εμβολιασμός με τρεις δόσεις από τα ήδη υπάρχοντα σκευάσματα.
Ο κ. Τσίοδρας σημείωσε ότι ο κορωνοϊός θα συνεχίσει να απασχολεί τον κόσμο, όμως σε διαφορετικό βαθμό, συμπληρώνοντας ότι «Ίσως είμαστε στο τέλος αυτού που ονομάζουμε επείγουσα φάση», καθώς οι σκληροί δείκτες έχουν βελτιωθεί παρόλο που τα κρούσματα έχουν αυξηθεί.
«Κάθε χώρα πρέπει να βρει τον δικό της προσωπικό προγραμματισμό και μονοπάτι για τη μετάβαση στην κανονικότητα, βασιζόμενη στη δημογραφία και τα επιδημιολογικά δεδομένα», είπε.
Σχετικά με τη μετάλλαξη Όμικρον, υπογράμμισε ότι «Οι καθηγητές από την Οξφόρδη λένε:
»“Μην ξεγελιέστε, η Όμικρον θα μας ακουμπήσει όλους”», προσθέτοντας ότι «άρα αυτό με τα μέχρι τώρα δεδομένα, ίσως είναι η επιστροφή μας σε μία σταθερότητα, σε μία αλλαγή τρόπου σκέψης αλλά και σωστή αντιμετώπιση με όλα τα όπλα της επιστήμης».
Κοινοποιήστε:
- Share on Facebook(Ανοίγει σε νέο παράθυρο) Facebook
- Share on X(Ανοίγει σε νέο παράθυρο) X
- Share on LinkedIn(Ανοίγει σε νέο παράθυρο) LinkedIn
- Share on WhatsApp(Ανοίγει σε νέο παράθυρο) WhatsApp
- Share on Pocket(Ανοίγει σε νέο παράθυρο) Pocket
- Εκτύπωση(Ανοίγει σε νέο παράθυρο) Εκτύπωση
- Share on Pinterest(Ανοίγει σε νέο παράθυρο) Pinterest
- Share on Reddit(Ανοίγει σε νέο παράθυρο) Reddit
- Κοινοποίηση στο Tumblr(Ανοίγει σε νέο παράθυρο) Tumblr
- Share on Telegram(Ανοίγει σε νέο παράθυρο) Telegram
- Email a link to a friend(Ανοίγει σε νέο παράθυρο) Email