Νέα προκλητική δήλωση από τον καθηγητή Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας, Θεόδωρο Βασιλακόπουλο, ο οποίος πρότεινε κόψιμο μισθών και συντάξεων για να εμβολιαστούν όλοι.
«Τώρα το σύστημα υγείας πιέζεται από τους ανεμβολίαστους» και το μέτρο του προστίμου των 100 ευρώ είναι αμφιβόλου αποδοτικότητας, είπε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.
Μάλιστα μιλώντας στον Real Fm 107,1 υπογράμμισε ότι αυτά τα πρόστιμα δεν θα εισπραχθούν ποτέ και γι’ αυτό δεν έχουν προστρέξει όλοι όσοι απειλούνται με αυτό το πρόστιμο να κάνουν το εμβόλιο. Όμως, αν το ποσό κοβόταν από τον μισθό ή τη σύνταξη, «τον επόμενο μήνα θα εμβολιάζονταν όλοι».
Κατά τον καθηγητή Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ το 90% των ανθρώπων που χάνουν τη ζωή τους είναι ανεμβολίαστοι άνω των 60 ετών και υπογράμμισε τη σημασία του εμβολίου, λέγοντας χαρακτηριστικά πως αν ήμασταν όλοι εμβολιασμένοι, στις ΜΕΘ θα βρίσκονταν σήμερα 150 διασωληνωμένοι και πλέον των 1.000 κρεβατιών ΜΕΘ θα μπορούσαν να διατεθούν για άλλες νόσους.
Κοινοποιήστε:
- Share on Facebook(Ανοίγει σε νέο παράθυρο) Facebook
- Share on X(Ανοίγει σε νέο παράθυρο) X
- Share on LinkedIn(Ανοίγει σε νέο παράθυρο) LinkedIn
- Share on WhatsApp(Ανοίγει σε νέο παράθυρο) WhatsApp
- Share on Pocket(Ανοίγει σε νέο παράθυρο) Pocket
- Εκτύπωση(Ανοίγει σε νέο παράθυρο) Εκτύπωση
- Share on Pinterest(Ανοίγει σε νέο παράθυρο) Pinterest
- Share on Reddit(Ανοίγει σε νέο παράθυρο) Reddit
- Κοινοποίηση στο Tumblr(Ανοίγει σε νέο παράθυρο) Tumblr
- Share on Telegram(Ανοίγει σε νέο παράθυρο) Telegram
- Email a link to a friend(Ανοίγει σε νέο παράθυρο) Email