Την επίλυση της διαφοράς μεταξύ της Ελλάδας και της Βόρειας Μακεδονίας μνημόνευσε στην ομιλία του, με την οποία άνοιξε την Τρίτη η 74η Σύνοδος της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.
«Πριν ένα χρόνο στην αίθουσα αυτή, μίλησε για ανέμους ελπίδας, παρά το χάος και τη σύγχυση στον κόσμο μας.
»Από τότε, κάποια από τα ρεύματα αυτά συνέχισαν να κινούνται προς υποσχόμενες κατευθύνσεις, είπε ο ΓΓ του ΟΗΕ, παραθέτοντας ως παραδείγματα τις εκλογές στη Μαδαγασκάρη, τις Μαλβίδες και τη Δημοκρατία του Κονγκό, τον πολιτικό διάλογο στο Σουδάν, την ειρηνευτική διαδικασία στην Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία και τη χθεσινή συμφωνία για τη δημιουργία συνταγματικής επιτροπής στη Συρία.
Για τη διαφορά Αθήνας – Σκοπίων, είπε:
«Η Ελλάδα και η Δημοκρατία Βόρειας Μακεδονίας επίλυσαν την από δεκαετιών διαφορά τους για την ονομασία».
Στα διεθνή προβλήματα, ιδιαίτερα έντονη ήταν η αναφορά του στη Μέση Ανατολή.
«Αντιμετωπίζουμε την επικίνδυνη πιθανότητα ένοπλης σύρραξης στον Κόλπο, οι επιπτώσεις της οποίας στον κόσμο θα είναι ανυπολόγιστες», είπε μνημονεύοντας τις πρόσφατες επιθέσεις εναντίον πετρελαϊκών εγκαταστάσεων στη Σαουδική Αραβία, που χαρακτήρισε απαράδεκτες.
Κοινοποιήστε:
- Share on Facebook(Ανοίγει σε νέο παράθυρο) Facebook
- Share on X(Ανοίγει σε νέο παράθυρο) X
- Share on LinkedIn(Ανοίγει σε νέο παράθυρο) LinkedIn
- Share on WhatsApp(Ανοίγει σε νέο παράθυρο) WhatsApp
- Share on Pocket(Ανοίγει σε νέο παράθυρο) Pocket
- Εκτύπωση(Ανοίγει σε νέο παράθυρο) Εκτύπωση
- Share on Pinterest(Ανοίγει σε νέο παράθυρο) Pinterest
- Share on Reddit(Ανοίγει σε νέο παράθυρο) Reddit
- Κοινοποίηση στο Tumblr(Ανοίγει σε νέο παράθυρο) Tumblr
- Share on Telegram(Ανοίγει σε νέο παράθυρο) Telegram
- Email a link to a friend(Ανοίγει σε νέο παράθυρο) Email