Εντείνονται οι φόβοι για ύφεση της γερμανικής οικονομίας, καθώς έρχονται στο φως νέα ζοφερά στοιχεία για την «υγεία» της άλλοτε κραταιάς βιομηχανίας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, που δόθηκαν σήμερα Τετάρτη στη δημοσιότητα, τον Ιούνιο η βιομηχανική παραγωγή στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης μειώθηκε 1,5% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και περισσότερο από 5% σε σχέση με τον Ιούνιο του 2018.
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πτώση από το 2009, όταν η παγκόσμια οικονομία βυθιζόταν στην ύφεση ως αποτέλεσμα της χρηματοπιστωτικής κρίσης.
«Η πτώση αυτή έρχεται να σκοτώσει την όποια ελπίδα γέννησαν τα χθεσινά στοιχεία για τις υψηλότερες των προσδοκιών παραγγελίες» σχολιάζουν χαρακτηριστικά οι αναλυτές της Capital Economics.
Συνολικά το δεύτερο τρίμηνο του έτους η γερμανική βιομηχανική παραγωγή συρρικνώθηκε κατά 1,9% σε σχέση με το προηγούμενο, ύστερα από πτώση μόλις 0,3% το πρώτο τρίμηνο έναντι των τελευταίων μηνών του 2018.
Η παραγωγή καταγράφει μεγάλη πτώση σε όλους τους κλάδους, με εξαίρεση εκείνον των κατασκευών.
Κοινοποιήστε:
- Share on Facebook(Ανοίγει σε νέο παράθυρο) Facebook
- Share on X(Ανοίγει σε νέο παράθυρο) X
- Share on LinkedIn(Ανοίγει σε νέο παράθυρο) LinkedIn
- Share on WhatsApp(Ανοίγει σε νέο παράθυρο) WhatsApp
- Share on Pocket(Ανοίγει σε νέο παράθυρο) Pocket
- Εκτύπωση(Ανοίγει σε νέο παράθυρο) Εκτύπωση
- Share on Pinterest(Ανοίγει σε νέο παράθυρο) Pinterest
- Share on Reddit(Ανοίγει σε νέο παράθυρο) Reddit
- Κοινοποίηση στο Tumblr(Ανοίγει σε νέο παράθυρο) Tumblr
- Share on Telegram(Ανοίγει σε νέο παράθυρο) Telegram
- Email a link to a friend(Ανοίγει σε νέο παράθυρο) Email