Η Δανία δεν είναι έτοιμη να στηρίξει την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης με Σκόπια και Αλβανία.
Αυτό ανακοινώθηκε μετά τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στη Σόφια από τον Δανό πρωθυπουργό Λαρς Ρασμούσεν, σύμφωνα με τα βουλγαρικά ΜΜΕ.
«Όχι, δεν νομίζω ότι θα υποστηρίξω αυτήν την πρωτοβουλία. Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς σχετικά με το θέμα αυτό», δήλωσε ο Ρασμούσεν.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρέπει να επαναλάβει προηγούμενα λάθη, μεταξύ των οποίων, είναι η απόφαση να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ.
Με τη θέση της αυτή η Δανία συμμετέχει de facto στις σοβαρές επιφυλάξεις που έχουν εκφράσει η Γαλλία και η Ολλανδία.
Η Αλβανία, τα Σκόπια, η Σερβία, το Μαυροβούνιο και η Τουρκία παραμένουν επίσημα υποψήφιες χώρες για προσχώρηση στην ΕΕ.
Οι διαπραγματεύσεις με το Μαυροβούνιο ξεκίνησαν το 2012, με τη Σερβία το 2014, και σε καμία από αυτές τις χώρες δεν έχει ακόμη θεωρητικά ορισθεί πιθανή ημερομηνία εισόδου, αν και επιμένουν να γίνει αυτή το 2025, όπως αναμεταδίδει το Βαλκανικό Περισκόπιο.
Κοινοποιήστε:
- Share on Facebook(Ανοίγει σε νέο παράθυρο) Facebook
- Share on X(Ανοίγει σε νέο παράθυρο) X
- Share on LinkedIn(Ανοίγει σε νέο παράθυρο) LinkedIn
- Share on WhatsApp(Ανοίγει σε νέο παράθυρο) WhatsApp
- Share on Pocket(Ανοίγει σε νέο παράθυρο) Pocket
- Εκτύπωση(Ανοίγει σε νέο παράθυρο) Εκτύπωση
- Share on Pinterest(Ανοίγει σε νέο παράθυρο) Pinterest
- Share on Reddit(Ανοίγει σε νέο παράθυρο) Reddit
- Κοινοποίηση στο Tumblr(Ανοίγει σε νέο παράθυρο) Tumblr
- Share on Telegram(Ανοίγει σε νέο παράθυρο) Telegram
- Email a link to a friend(Ανοίγει σε νέο παράθυρο) Email