O πρώην πρόεδρος της Καταλονίας Κάρλες Πουτζδεμόν «δεν θα παραδοθεί ποτέ» και «είναι αποφασισμένος να συνεχίσει τον αγώνα», δήλωσε ένας εκ των δικηγόρων του, o Γκονζάλο Μπογιέ, αφού τον επισκέφτηκε στη φυλακή του Νοϊμίνστερ στην Γερμανία.
Ο δικηγόρος παράλληλα «εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη του» στη γερμανική δικαιοσύνη η οποία θα αποφασίσει σύντομα για την πιθανή έκδοση του Πουτζδεμόν στην Ισπανία.
Ο πρώην πρόεδρος της Καταλονίας συνελήφθη την Κυριακή στη Γερμανία, κοντά στα σύνορα με τη Δανία, βάσει ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης.
«Είπε ότι εμείς (οι Καταλανοί αυτονομιστές) δεν θα παραδοθούμε ποτέ και αυτό είναι το μήνυμά του προς το λαό της Καταλονίας», συνέχισε ο Μπογιέ.
Ο λαός «έχει το δικαίωμα να εκφράζει την επιθυμία του για ανεξαρτησία και για μια Δημοκρατία της Καταλονίας».
«Είναι πολύ κατηγορηματικός, πολύ σαφής στην αποφασιστικότητά του», τόνισε ο δικηγόρος.
Είναι η πρώτη φορά που ο πρώην πρόεδρος της Καταλονίας μιλά άμεσα ή έμμεσα, μετά τη σύλληψή του στην Γερμανία.
Κοινοποιήστε:
- Share on Facebook(Ανοίγει σε νέο παράθυρο) Facebook
- Share on X(Ανοίγει σε νέο παράθυρο) X
- Share on LinkedIn(Ανοίγει σε νέο παράθυρο) LinkedIn
- Share on WhatsApp(Ανοίγει σε νέο παράθυρο) WhatsApp
- Share on Pocket(Ανοίγει σε νέο παράθυρο) Pocket
- Εκτύπωση(Ανοίγει σε νέο παράθυρο) Εκτύπωση
- Share on Pinterest(Ανοίγει σε νέο παράθυρο) Pinterest
- Share on Reddit(Ανοίγει σε νέο παράθυρο) Reddit
- Κοινοποίηση στο Tumblr(Ανοίγει σε νέο παράθυρο) Tumblr
- Share on Telegram(Ανοίγει σε νέο παράθυρο) Telegram
- Email a link to a friend(Ανοίγει σε νέο παράθυρο) Email