Η εξέλιξη αυτή προσθέτει νέο βάρος στην ήδη οξυμένη διεθνή αντιπαράθεση γύρω από τα γεγονότα στη Βενεζουέλα και αυξάνει την πίεση προς την Ουάσινγκτον για εξηγήσεις σχετικά με το ανθρώπινο κόστος της επιχείρησης
Ο αριθμός των θυμάτων από τη στρατιωτική επιχείρηση των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα ανέρχεται σε 80 νεκρούς, σύμφωνα με δημοσίευμα της New York Times.
Η επιχείρηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 3 Ιανουαρίου 2026 και είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη του προέδρου Nicolas Maduro προκάλεσε εκτεταμένες καταστροφές και ανθρώπινες απώλειες, ιδιαίτερα στην πρωτεύουσα Καράκας και σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις της χώρας.
Το δημοσίευμα σημειώνει ότι ο αριθμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί περαιτέρω, καθώς συνεχίζεται η καταγραφή των συνεπειών των αεροπορικών πληγμάτων.
Η εξέλιξη αυτή προσθέτει νέο βάρος στην ήδη οξυμένη διεθνή αντιπαράθεση γύρω από τα γεγονότα στη Βενεζουέλα και αυξάνει την πίεση προς την Ουάσινγκτον για εξηγήσεις σχετικά με το ανθρώπινο κόστος της επιχείρησης.