AEK – Ατρόμητος 2-1: Το VAR έκρινε το θρίλερ – Δείτε την βαθμολογία

Η ΑΕΚ ήταν η νικήτρια στην Opap Arena, καθώς επικράτησε με 2-1 του Ατρομήτου σε έναν αγώνα που εξελίχθηκε σε θρίλερ.

Αποθέωση του… VAR στην Opap Arena με την ΑΕΚ να παίρνει δύσκολη νίκη με 2-1 σε ένα ματς που καθόρισαν, σωστά, τέσσερις αποφάσεις μέσω της σύγχρονης τεχνολογίας. Ένα ματς που εάν δεν υπήρχε το VAR θα άφηνε τεράστια ερωτηματικά.

Η πρώτη φάση στο 31′ όταν από σουτ του Αραούχο η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι, τη διεκδίκησε ο Μάνταλος, αλλά ο Τσακμάκης τον ανέτρεψε. Ήταν μια δύσκολη φάση που επιβεβαιώθηκε από την τεχνολογία. Ο Άμραμπτ ανέβαλε την εκτέλεση κι όπως πέρσι με τον ίδιο αντίπαλο σκόραρε με τον ίδιο τρόπο (1-0).

Η δεύτερη φάση στο 78′ όταν από κόρνερ του Έλντερ ο Έρλινγκμαρκ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά όπως έδειξε ο έλεγχος της φάσης ο… σκόρερ ήταν οριακά σε θέση οφ σάιντ και το 1-0 παρέμεινε.

Η τρίτη στο 87′ όταν ο Ανγκελιέφσκι ανατράπηκε από τον Σιμάνσκι που είδε την κόκκινη κάρτα. Ο ίδιος παίκτης που κέρδισε το πέναλτι το εκτέλεσε και ισοφάρισε σε 1-1.

Η τέταρτη στο 90+2 όταν ο Έρλινγκμαρκ ανέτρεψε τον Μάνταλο. Νέα εξέταση της φάσης νέο πέναλτι και ο Γκατσίνοβιτς διαμόρφωσε το τελικό 2-1

Το ματς ήταν συναρπαστικό, ο Ατρόμητος βλέποντας το… ρευστό 1-0 ανέβασε στροφές προς το τέλος του παιχνιδιού. Στο 77′ ο Στάνκοβτς υποχρεώθηκε στην επέμβαση του αγώνα σε μακρινό σουτ του Έλντερ, ενώ στο 90+12′, στην τελευταία φάση ο Χατζισαφί πρόλαβε την μπάλα επάνω στη γραμμή στην προσπάθεια του Ανγκελιέφσκι να ισοφαρίσει.

Η ΑΕΚ ίδρωσε να φθάσει στη νίκη αφού στο β’ μέρος έδειξε να… αδειάζει απο ενέργεια. Αυτό έδωσε τη δυνατότητα να μπει στο ματς και να διεκδικήσει βαθμό ή βαθμούς.

Διαιτητής: Γιάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)

Βοηθοί: Λάζαρος Δημητριάδης (Μακεδονίας), Νίκος σάββας (Σερρών)

4ος: Χρήστος Βεργέτης (Αρκαδίας)

VAR: Τάσος Παπαπέτρου (Αθήνας), ΑVAR: Θεόφιλος Μωϋσιάδης (Ηπείρου)

Κόκκινη: 88′ Σιντιμπέ

Κίτρινη:37′ Τσακμάκης, 45+1′ Γιουμπιτάτα, 90+2′ Ερλινγκμαρκ – 75′ Χατζισαφί, 84′ Κάλενς

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ, Μήτογλου, Κάλενς, Χατζισαφί, Γιόνσον (73′ Γαλανόπουλος), Μάνταλος, Άμραμπατ (61′ Ελίασον), Πισάρο (61` Γκατσίνοβιτς), Αραούχο, Πόνσε (61′ Ζίνι)

Ατρόμητος: Τσιντώτας, Κεσχρίντα, Ασεβέδο, Τσακμάκης, Ντε Μποκ, Κούντε (55′ Καμαρά), Έρλινγκμαρκ, Γιουμπιτάτα (68′  Φριντγιόνσον), Ρομπάιγ (56΄Βαλέντσια), Κούεν (46′ ‘Εντερ Γκονζάλεθ), Βέργος (68’ Ανγκελιέφσκι).

Η βαθμολογία

Η επόμενη αγωνιστική

Κυριακή 1/10

15:00 Λαμία – Παναιτωλικός

16:30 Βόλος – Πανσερραϊκός

17:30 Άρης – Κηφισιά

19:30 Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ

20:30 ΠΑΣ Γιάννινα – Ολυμπιακός

Δευτέρα 2/10

18:00 Ατρόμητος – Αστέρας Τρίπολης

20:00 ΟΦΗ – ΑΕΚ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.