Απόλλων Σμύρνης-ΠΑΟΚ 0-2: Ζορίστηκε αλλά καθάρισε

Ο ουραγός Απόλλωνας Σμύρνης έβαλε δύσκολα στον ΠΑΟΚ, είχε ευκαιρίες στο 2ο ημίχρονο να ισοφαρίσει το 0-1 του Μουργκ, όμως τελικά ο Δικέφαλος του Βορρά επικράτησε με 2-0 με τον Κούρτιτς να σκοράρει ξανά από το σημείο του πέναλτι στις καθυστερήσεις

Με τους τρεις βαθμούς έφυγε ο ΠΑΟΚ από τη Ριζούπολη, καθώς επικράτησε του Απόλλωνα Σμύρνης με 2-0 και παρέμεινε στο «-9» από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό.

Οι γηπεδούχοι στην επιστροφή Φέστα μετά από 27 ημέρες στον πάγκο τους ξεκίνησαν με τον Βέρχουλστ κάτω από τα γκολπόστ, τους Ντεντάκη, Λισγάρα, Γιακιμόφσκι στα στόπερ, τον Μπαξεαβανίδη στη δεξιά πλευρά, τον Τουτουαρίμα στην αριστερή, τους Κάστρο, Φατιόν στον άξονα, τους Γιαννιώτα, Παμλίδη στα άκρα και τον Σίγκνεβιτς στο «9».

Ο Λουτσέσκου παρέταξε τον Πασχαλάκη στο τέρμα, τους τους Σάστρε, Ινγκασον, Μιχαηλίδη, Σίντκλεϊ στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Κούρτιτς, Τσιγγάρα στον άξονα, τους Βιεϊρίνια, Αν. Ζίβκοβιτς στα άκρα και τον Μουργκ σε πιο ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Ακπομ.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε φορτσάτος, έβγαλε 5 καλές ευκαιρίες στο πρώτο ημίωρο

Σέντρα στο ματς και με το «καλημέρα» ο ΠΑΟΚ πάτησε… γκάζι. Με ορεξάτη τη δεξιά του πλευρά (Σάστρε, Ζίβκοβιτς), τους Βιεϊρίνια, Κούρτιτς να έρχονται από τα αριστερά σε ρόλο «κρυφού φορ» και τον Μουργκ να παίζει κοντά στον Ακπομ, πήρε από την αρχή τον έλεγχο του ματς. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» μετέφερε το ματς στο αμυντικό τρίτο της «Ελαφράς Ταξιαρχίας», οι Βιεϊρίνια (3′), Κούρτιτς (6′) έβγαλαν τις πρώτες φάσεις του αγώνα και λίγο αργότερα «άγγιξε» δις το γκολ σε διάστημα μόλις 80 δευτερολέπτων. Πιο συγκεκριμένα οι Βιεϊρίνια (16′) και Ακποπ (17′) απώλεσαν τότε τεράστιες ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ, σε αντίστοιχες μεταβιβάσεις που τους έγιναν από τα δεξιά, όπως και ο Κούρτιτς στο 30′ με κεφαλιά στο 2ο δοκάρι.

Ο Μουργκ βρήκε δίχτυα και άλλαξε τα δεδομένα
Ωστόσο οι Θεσσαλονικείς βρήκαν τελικά δίχτυα από την αριστερή τους πτέρυγα, τουλάχιστον σε ότι αφορά το κομμάτι της δημιουργίας. Ηταν το 31′ όταν ο Κούρτιτς πάτησε από εκεί στα αντίπαλα καρέ και «έκοψε» για το σημείο του πέναλτι, η μπάλα πέρασε από τον Ακπομ και ο Μουργκ με πλασέ την έστειλε στα δίχτυα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.