Τουρκικό ΥΠΕΞ για Ορούτς Ρέις: Αβάσιμες οι κατηγορίες της Ελλάδας – Δεν βασίζονται στο διεθνές δίκαιο

Εμπρηστική ανακοίνωση εξέδωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, εν μέσω της κλιμάκωσης των επιθετικών ενεργειών της Άγκυρας με την έκδοση της παράνομης NAVTEX.

Σύμφωνα με το Reuters, η Άγκυρα δηλώνει ότι η Ελλάδα δεν έχει δικαίωμα να εναντιώνεται στις τουρκικές σεισμικές εξερευνητικές εργασίες που γίνονται εντός της “τουρκικής υφαλοκρηπίδας” σε απόσταση 15 χιλιόμετρων (9,3 μίλια) από την ηπειρωτική χώρα της.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας υποστηρίζει ότι το εύρος δραστηριοτήτων του σεισμικού σκάφους ερευνών Ορούς Ρέις βρίσκεται σε απόσταση 15 χιλιομέτρων από την Τουρκία και 425 χιλιομέτρων από την Ελλάδα, και ότι είναι “πλήρως εντός τουρκικής υφαλοκρηπίδας”.

“Είναι απαράδεκτο να υπάρχει κριτική σε βάρος της Τουρκίας, η οποία έχει τη μεγαλύτερη ακτογραμμή προς την Ανατολική Μεσόγειο και ενεργεί 15 χιλιόμετρα από την ηπειρωτική χώρα”, ανέφερε το τουρκικό ΥΠΕΞ προσθέτοντας ότι οι επικρίσεις της Ελλάδας είναι “αβάσιμες κατηγορίες που δεν βασίζονται στο διεθνές δίκαιο”.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.