Τρέλα και πανικός για το απόλυτο ιδιωτικό πυρηνικό καταφύγιο στις ΗΠΑ (βίντεο)

Η βιομηχανία προετοιμασίας των πολιτών στις ΗΠΑ για περιπτώσεις βιβλικής καταστροφής, είτε από τυφώνες είτε από πυρηνική επίθεση,όλο και διογκώνεται, παρά τον περιορισμό του πυρηνικού κινδύνου, με έναν επιχειρηματία να παρουσιάζει με καμάρι το απόλυτο καταφύγιο που βρίσκεται 15 ορόφους κάτω από την επιφάνεια της Γης και έχει αξία 3 εκατ. δολαρίων.

Το Survival Condo Project στο Κάνσας αποτελεί το ιδανικό καταφύγιο, όχι για ένα ή δύο αλλά για πέντε ολόκληρα χρόνια για 75 άτομα, ό,τι κι αν συβεί, σύμφωνα με τον Λάρι Χολ. Ο Αμερικανός επιχειρηματίας αγόρασε το 2008 μια παλαιά αποθήκη πυραύλων του αμερικανικού στρατού έναντι 300.000 δολαρίων και δαπάνησε περί τα 20 εκατ. δολάρια για να τη μετατρέψει σε ένα μοναδικό καταφύγιο για 12 οικογένειες.

Με τοίχους πάχους έως και τριών μέτρων, στα έγκατα της Γης, είναι ασφαλές ακόμη και αν μια πυρηνική έκρηξη σημειωθεί πολύ κοντά στην περιοχή.

Το καταφύγιο αυτό τα έχει όλα μέσα: Ηλεκτροπαραγωγή, πόσιμο νερό από τρεις διαφορετικές διαδικασίες, υδροπονική γεωργία κλπ., αλλά και πισίνα, πάρκο για τα σκυλιά, γυμναστήριο, τοίχο αναρρίχησης, ακόμη και… κινηματογράφο.

Δεν αποτελεί έκπληξη ότι το καταφύγιο ξεπούλησε αμέσως, με τους αγοραστές πρόθυμους να ξοδέψουν τώρα χρήματα εν είδει ασφάλειας ζωής. Έκπληξη αποτελεί ότι μεταξύ των γεγονότων που το σχετικό βίντεο στο Business Insider περιλαμβάνει, στα τρία λεπτά από την έναρξή του, ως πιθανή αιτία πανικού των πολιτών από διεθνή γεγονότα ένα παλαιό ρεπορτάζ του CNN με τίτλο «η ελληνική κρίση χρέους προκαλεί αύξηση στους αστέγους»…

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.