Βαρώσια: Ο Ερντογάν «ναρκοθετεί» την έναρξη των διερευνητικών επαφών

Από κει που άπαντες περίμεναν από μέρα σε μέρα την ανακοίνωση της ημέρας έναρξης των διερευνητικών επαφών ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, ο Ταγίπ Ερντογάν φώναξε στην Άγκυρα τον «εκλεκτό» του στις προεδρικές εκλογές του ψευδοκράτους την Κυριακή και μαζί ανακοίνωσαν ότι την Πέμπτη θα ανοίξει το παραλιακό μέτωπο της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου, τα Βαρώσια.

Τραβάει το σκοινί ο Ερντογάν: Ανοίγει την Αμμόχωστο

Γιατί η κίνηση της Τουρκίας να ανοίξει τα Βαρώσια είναι παράνομη; Διότι υπάρχει ψήφισμα του ΟΗΕ από το 1984, το ψήφισμα 550, το οποίο αναφέρει ότι «τα Βαρώσια ανήκουν στους νόμιμους κατοίκους». Ανήκουν, δηλαδή, στους ιδιοκτήτες πριν την εισβολή του «Αττίλα» το 1974. Και το ψήφισμα αυτό συμπεριλαμβάνεται στα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής της Παρασκευής στις Βρυξέλλες.

Κατόπιν όλων αυτών, ο Κύπριος Πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης προέβη σε αυστηρότητα διαβήματα προς τον ΟΗΕ, ενώ επικοινώνησε με όλους τους Ευρωπαίους ομολόγους του, ενώ ο Κύπριος ΥΠΕΞ, Νίκος Χριστοδουλίδης επικοινώνησε με τον Σεργκέι Λαβρόφ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, λοιπόν, με τα ισχύοντα δεδομένα δυσκολεύει πολύ το κλίμα για την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών, από τη στιγμή που η Κύπρος προσφεύγει στον ΟΗΕ κατά της Τουρκίας.

Λίγη ώρα πριν την ανακοίνωση, ο ψευδοπρωθυπουργός ανέβασε στο Twitter του προκλητική φωτογραφία στην οποία φαίνεται παραλία και έγραψε: «οι καλές μέρες δεν θα έρθουν σε εσάς, αλλά εσείς θα περπατήσετε σε αυτές».

 

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.