Ισραήλ: Εξέγερση των πολιτων κατά των μέτρων για τον Κορωνοϊο (Βίντεο)

Τεράστιο κύμα οργής κατά της κυβέρνησης στο Ισραήλ λόγω του lockdown με διαδηλώσεις και συγκρούσεις με την αστυνομία σε μεγάλες πόλεις.

Οι πολίτες είναι συνεχώς στους δρόμους και συγκρούονται με την αστυνομία καθώς θεωρουν ότι το ολικό κλείδωμα της οικονομίας της χώρας καταστρέφει την οικονομία και αποτελεί αντισυνταγματικό και υπερβολικό μέτρο.

 

Αυτό το τσουνάμι αντιδράσεων, που τα κατασταλτικά μέσα φαίνεται να το εντείνουν αντί να το μειώνουν, οδηγεί μοιραία σε ένα αντικυβερνητικό αίσθημα που ολοένα αυξάνεται και έχει ως κύριο στόχο φυσικά τον Νετανιάχου.

Οι διαδηλωτές υποστηρίζουν ότι ο Νετανιάχου πήρε αυτά τα σκληρά μέτρα για να κρύψει και να βγάλει εκτός δημοσιότητας το σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκεται και για το οποίο οδηγείται στην δικαιοσύνη. Δυστυχώς το Ισραήλ έχει μεγάλο πρόβλημα με τον κορονοϊό, άρα τα μέτρα που παίρνει κυβέρνηση δεν μπορεί να θεωρηθούν υπερβολικά. Στην Ελλάδα πήραμε πολύ σκληρότερα για πολύ λιγότερα κρούσματα.

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.