ΥΠΕΞ των Εμιράτων: Έξω οι τούρκοι από την Συρία και την Αρμενία!

Έξαλλος με την Τουρκία και την επεκτατική της πολιτική,ο υπουργός εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, σεΐχης Sheikh Abdullah bin Zayed.

Με τις δηλώσεις του ο άραβας υπουργός ξεκαθάρισε πως η μόνη λύση για σταθερότητα στην περιοχή είναι η αποχώρηση όλων των ξένων δυνάμεων από την Συρία, δείχνοντας ξεκάθαρα την Τουρκία.
Οσο αφορα την Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν ήταν ακόμα πιο δεικτικός: Είχαμε προειδοποιήσει πως η επεκτατική πολιτική (της Τουρκίας) αποτελεί αποσταθεροποιητικό παράγοντα για όλη την περιοχή. Αυτό βλέπουμε τώρα και στα γεγονότα στον Καύκασο.

Η παρέμβαση αυτή του Άραβα υπουργού πρέπει να γίνει παράδειγμα και για την ελληνική εξωτερική πολιτική. Ας μην ξεχνάμε ότι τα Εμιράτα έχουν ξεκινήσει μία νέα εποχή έχοντας αποκαταστήσει πλήρως τις σχέσεις τους με το Ισραήλ και έχοντας μία στρατηγική συμμαχία με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Δεν φοβούνται όμως να πουν τα πράγματα με το όνομά τους και αυτό πρέπει όχι μόνο να το σεβαστούμε αλλά και να το μιμηθούμε. Ας μην ξεχνάμε ότι η συμμαχία Ελλάδος – Εμιράτων έχει εξελιχθεί σε σύμφωνο κοινής στρατιωτικής άμυνας.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.