Υπουργείο Άμυνας Αρμενίας: Τουρκικό F-16 κατέρριψε αρμενικό μαχητικό – Τι απαντά η Άγκυρα

Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας, ένα τουρκικό μαχητικό F-16 κατέρριψε μαχητικό SU-25 της χώρας πάνω από την επικράτεια της Αρμενίας, με αποτέλεσμα ο πιλότος του αεροσκάφους να χάσει τη ζωή του.

Τόσο ο υπεύθυνος επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν, όσο και το Υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν, αρνήθηκαν το γεγονός.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας αναφέρει ότι το τουρκικό μαχητικό, που βρίσκονταν στην επικράτεια του Αζερμπαϊτζάν, κάλυπτε τις ενέργειες των ενόπλων δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν, που έπληξαν την αρμενική πόλη Βαρντένις.

«Σήμερα στις 10:30 τουρκικά μαχητικά F-16 απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο Γκιαντζά για να παράσχουν κάλυψη στα πλήγματα των ενόπλων δυνάμεων του Αζεϊρμπαϊτζάν στην πόλη Βαρντένις, στα χωριά Μετς Μάτσικ και Σότκ. Τουρκικό μαχητικό τύπου F-16 κατέριψε μαχητικό Su-25 το οποίο εκτελούσε στρατιωτική αποστολή. Ο πιλότος δυστυχώς σκοτώθηκε ηρωικά. Το τουρκικό μαχητικό βρισκόταν σε βάθος 60 χιλιομέτρων (στην επικράτεια του Αζερμπαϊτζάν) σε ύψος 8.200 μέτρων»

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.