Σαρκισιάν Πρόεδρος Αρμενίας : Δεν θα αφήσουμε να επιστρέψει το φάντασμα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας

Η Τουρκία υποστηρίζει το Αζερμπαϊτζάν στην επίθεσή της στο Artsakh με μαχητικά αεροσκάφη F-16, δήλωσε ο Αρμένιος Πρόεδρος Αρμέν Σαρκισιάν.  

Ο Πρόεδρος Σαρκισιάν μίλησε στη διεθνή διάσκεψη για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο CYBERSEC2020 που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το ΝΑΤΟ.

«Η Αρμενία αντιμετωπίζει καθημερινά απειλή στον κυβερνοχώρο και όχι μόνο από το γείτονά μας, το Αζερμπαϊτζάν αλλά και από την Τουρκία, η οποία είναι μέλος του ΝΑΤΟ. Δυστυχώς, αυτή η εικονική απειλή γίνεται όλο και πιο σημαντική. 

Όπως γνωρίζετε υπάρχει σύγκρουση στα σύνορα του Ναγκόρνο Καραμπάχ που ξεκίνησε από το Αζερμπαϊτζάν την Κυριακή.

Δυστυχώς, πρέπει να δηλώσω ότι η Τουρκία μέλος του ΝΑΤΟ, υποστηρίζει πλήρως τώρα το Αζερμπαϊτζάν μέσω των ηλεκτρονικών της drone και μέσω κυβερνοεπιθέσεων. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Η Τουρκία υποστηρίζει το Αζερμπαϊτζάν επίσης με προσωπικό, συμβούλους, μισθοφόρους και επίσης με τα F-16 τους. 

Για κάθε Αρμένιο παγκοσμίως, αυτό είναι ένα είδος επιστροφής του φαντάσματος. Γιατί λέω φάντασμα, γιατί αυτό είναι το φάντασμα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, που πριν από 105 χρόνια ήταν υπεύθυνο για τη Γενοκτονία των Αρμενίων. 

Δεν υπάρχει τρόπος να επιτρέψουμε να ξανασυμβεί αυτή η γενοκτονία », είπε ο Σαρκισιάν στις παρατηρήσεις. Νωρίς το πρωί της 27ης Σεπτεμβρίου, ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν ξεκίνησε μια μαζική επίθεση εναντίον του Artsakh χρησιμοποιώντας αεροπορική δύναμη, πυραύλους και άρματα μάχης.

Οι βολές του πυροβολικού του Αζερμπαϊτζάν στοχεύουν σε άμαχους οικισμούς, συμπεριλαμβανομένης της πόλης Στεφανάκερτ, με αποτέλεσμα τον θάνατο πολιτών. Σχολεία βομβαρδίστηκαν επίσης. Μια μητέρα και το παιδί της σκοτώθηκαν στο Martuni του Artsakh. Πολλοί άλλοι πολίτες τραυματίστηκαν. Οι μάχες συνεχίζονται.

exomatiakaivlepo

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.