Αποχώρησε από την αίθουσα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ο πρεσβευτής του Ισραήλ μόλις εμφανίστηκε ο Ερντογάν

Αποχώρησε ο πρεσβευτής του Ισραήλ στον ΟΗΕ Gilad Erdan κατά την διάρκεια μετάδοσης μαγνητοσκοπημένου μηνύματος του Τούρκου πρόεδρο Ρ.Τ.Ερντογάν στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

Μόλις ο Τούρκος πρόεδρος άρχισε να μιλά για το «βρώμικο χέρι» του Ισραήλ πάνω από την Ιερουσαλήμ ο εκπρόσωπός του σηκώθηκε και αποχώρησε από την αίθουσα της Γενικής Συνέλευσης.

Συγκεκριμένα ο  τούρκος πρόεδρος είπε: «Η τάξη κατοχής και καταπίεσης στην Παλαιστίνη, που είναι μία ανοιχτή πληγή που αιμορραγεί για την ανθρωπότητα, συνεχίζει να πλήττει τις συνειδήσεις».

«Το βρώμικο χέρι που φτάνει στην Ιερουσαλήμ, όπου είναι τα ιερά μέρη των τριών μεγαλύτερων θρησκειών, αυξάνει συνεχώς το θράσος του», δήλωσε ο αυταρχικός ηγέτης.

Τότε ο πρεσβευτής  του Ισραήλ σηκώθηκε από τη θέση του και έφυγε αργά από την αίθουσα της Γενικής Συνέλευσης.

Ακολούθως ο Erdan δήλωσε:

«Ο Ερντογάν συνεχίζει να εκθέτει αντισημιτικές και ψευδείς δηλώσεις εναντίον του Ισραήλ. Είναι σημαντικό ο κόσμος να αναγνωρίσει το διπλό ηθικό πρότυπο που έχει ζήσει εδώ και πολλά χρόνια.»

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.