ΝΕΑ ΠΟΛΥΝΕΚΡΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΜΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ – 2.217 ψυχές στο βυθό της Μεσογείου από την αρχή του χρόνου!

Έπειτα από σήμα που έλαβαν από στρατιωτικό πλοίο, έντεκα ναυτικά μίλια νότια του φάρου Σαμπινάλ κοντά στην Αλμερία, η ακτοφυλακή επενέβη, εντοπίζοντας “πάνω στο σκάφος 11 νεκρούς και 33 εν ζωή”, όλοι από την υποσαχάρια Αφρική, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων εκπρόσωπος της ακτοφυλακής.

Οι μετανάστες αποβιβάστηκαν στην Αλμερία γύρω στις 05:45 ώρα Ελλάδας της Πέμπτης (20.12.2018) και ένας από αυτούς πέθανε στη συνέχεια, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων που επικαλείται το νοσοκομείο στο οποίο διακομίστηκε.

Έτσι ο αριθμός των νεκρών ανήλθε στους 12, δέκα άνδρες και δύο γυναίκες, εκ των οποίων η μία ήταν έγκυος, που προστίθενται σε έξι άτομα που εξακολουθούν να αγνοούνται, δήλωσε στο AFP εκπρόσωπος του Ερυθρού Σταυρού στην Αλμερία.

Ισπανία: Κύματα μεταναστών

Το σκάφος αυτό αναζητείτο “εδώ και δύο ημέρες” στη θάλασσα του Αλμποράν, ανάμεσα στην Ανδαλουσία και στο βόρειο τμήμα του Μαρόκου, σύμφωνα με την ακτοφυλακή και άλλα τρία αναζητούνται στην περιοχή με το καθένα από αυτά να μεταφέρει από 50 έως 55 μετανάστες.

Η Ισπανία έγινε φέτος το καλοκαίρι η πρώτη πύλη εισόδου των παράτυπων μεταναστών στην Ευρώπη μπροστά από την Ελλάδα και την Ιταλία.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ), που επικαιροποιήθηκαν στις 16 Δεκεμβρίου, περισσότεροι από 55.000 μετανάστες έφτασαν στην Ισπανία διά θαλάσσης από την 1η Ιανουαρίου και 744 πέθαναν κατά τον διάπλου, τριπλάσιος αριθμός σε σχέση με το 2017.

Οι αφίξεις διά θαλάσσης στην Ισπανία αντιπροσωπεύουν το 50% των συνολικών αφίξεων στην Ευρώπη (περίπου 111.000 σύμφωνα με τον ΔΟΜ).

Η πιο επικίνδυνη διαδρομή παραμένει εκείνη της κεντρικής Μεσογείου με 1.306 θανάτους ανοικτά των ιταλικών ακτών από τις αρχές του έτους.

Συνολικά, 2.217 άνθρωποι πέθαναν ή φέρονται ως αγνοούμενοι φέτος στην προσπάθεια να διαπλεύσουν τη Μεσόγειο για να φθάσουν στην Ευρώπη, σύμφωνα πάντα με τον ΔΟΜ.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ…

Πηγή: https://www.newsit.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.