Τραμπ: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν μου είπε ότι εκτέλεσε τον θείο του – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν επέδειξε το ακέφαλο σώμα του θείου του, τον οποίο τον εκτέλεσε, στους ανώτατους αξιωματούχους της Βορείου Κορέας, σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προς τον συγγραφέα του βιβλίου “Οργή”, Μπομπ Γούντγουορντ. Αποσπάσματα από το βιβλίο, που είχαν δημοσιευθεί, σχετικά με τα σχόλια του Τραμπ για την απειλή από τον νέο κορονοϊό είχαν προσελκύσει το έντονο ενδιαφέρον. Τώρα, νέα αποσπάσματα που δημοσιοποιούνται από τη “Washington Post”, ρίχνουν φως στις σκέψεις του Τραμπ σχετικά με τον ηγέτη της Βορείου Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τον συγγραφέα, ο Τραμπ είπε ότι εντυπωσιάστηκε όταν συνάντησε για πρώτη φορά τον Κιμ στη Σιγκαπούρη το 2018 και πως ο Κιμ ήταν ευφυέστατος. Επίσης, είπε ότι Κιμ “μου λέει τα πάντα” ενώ του έκανε ακόμη και λεπτομερή περιγραφή για το πώς σκότωσε τον θείο του: “Ο Κιμ μου λέει τα πάντα, μου είπε τα πάντα. Σκότωσε τον θείο του και έριξε το πτώμα του στις σκάλες” σημείωσε ο Τραμπ αναφερόμενος στο κτίριο που χρησιμοποιούν οι αξιωματικοί της Βορείου Κορέας. Ο Γιανγκ Σονγκ Τάεκ, θείος εξ αγχιστείας του Κιμ και πανίσχυρη προσωπικότητα μέσα στο καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ, εξοντώθηκε κατηγορούμενος για προδοσία και διαφθορά το 2013. “Του έκοψαν το κεφάλι, το άφησαν στο στήθος” αναφέρεται στα αποσπάσματα του βιβλίου που δημοσίευσε το Γαλλικό Πρακτορείο. Η Βόρεια Κορέα ποτέ δεν ανέφερε επίσημα πώς εκτελέστηκε ο Γιανγκ αλλά πολλές αναφορές κάνουν λόγο για χρήση αντιαεροπορικού όπλου. Η αναφορά του Τραμπ, που προφανώς την έκανε ως μια επίδειξη της στενής σχέσης του με τον Κιμ, είναι η πρώτη από ανώτατο αξιωματούχο που κάνει λόγο για αποκεφαλισμό.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Πιονγκγιάνγκ και της Ουάσινγκτον για τα πυρηνικά όπλα σταμάτησαν μετά την αποτυχία της συνόδου πέρυσι στο Ανόι σχετικά με την ελάφρυνση των κυρώσεων και με αυτό που η Βόρεια Κορέα θα ήταν πρόθυμη να εγκαταλείψει προς αντάλλαγμα.

Αξιωματούχοι της Πιονγκγιάνγκ είπε ότι είχαν προσφερθεί να «διαλύσουν όλες τις εγκαταστάσεις παραγωγής πυρηνικών στην περιοχή Yongbyon», αλλά αναλυτές λένε ότι η Βόρεια Κορέα έχει αρκετά άλλα σημεία με πυρηνικά. Σύμφωνα με το βιβλίο, ο Τραμπ ζήτησε να εγκαταλειφθούν πέντε χώροι. “Κοίτα, ένας δεν βοηθά, δύο δεν βοηθούν και τρεις δεν βοηθούν. Ούτε τέσσερις βοηθούν. Όμως, πέντε βοηθούν” φέρεται να είπε με τον Κιμ να του απαντά: “Η Yongbyon ήταν ο μεγαλύτερος χώρος πυρηνικών της Πιονγκγιάνγκ”. “Είναι όμως και ο παλαιότερος” σημείωσε ο Τραμπ. Ο Κιμ όμως δεν θα έκανε περισσότερες παραχωρήσεις και ο Τραμπ του είπε: “Δεν είσαι έτοιμος για συμφωνία. Πρέπει να φύγω” και ο Κιμ σοκαρίστηκε.

Αν και επικρατούσαν υψηλές προσδοκίες, η σύνοδος κατέρρευσε αλλά, σύμφωνα με το βιβλίο, ο Τραμπ συνέχισε να επιμένει σε πλήρη αποπυρηνικοποίηση ακόμη και μετά την αιφνίδια συνάντηση των δύο ηγετών αρκετούς μήνες αργότερα στην αποστρατικοποιημένη ζώνη που χωρίζει τη Χερσόνησο. Σε επιστολή που έστειλε στον Κιμ δύο ημέρες μετά τη συνάντησή τους ο Τραμπ του έγραφε: “Ήταν τιμή μου να μπω στη χώρα σου” αφού έγινε ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ που πάτησε πόδι στη Βόρεια Κορέα. Προέτρεψε τον Κιμ να πετύχει “μεγάλη συμφωνία” που “παίρνει από πάνω σου το βάρος των πυρηνικών”.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.